2024.03.29, Péntek

Milliárdos innovációs fejlesztésbe kezd az Albacomp

mti

2017.05.26. 16:56

Az Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft. gépjárművekbe utólag beszerelhető eCall fedélzeti eszközt és kommunikációs rendszert fejleszt 1 milliárd forint összköltséget meghaladó innovációs fejlesztés keretében.

Hirdetés

A projekthez 678,85 millió forint uniós támogatást nyert a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban.

A székesfehérvári cég közleménye szerint a projektet az Albacomp a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel és a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft.-vel konzorciumban valósítja meg. Mint írták, a 2018. szeptember 30-ra megvalósuló eCall eszköz - sorozatgyártás esetén - új munkahelyeket is teremt.  

A kifejlesztésre kerülő rendszer érzékeli az esetlegesen bekövetkezett balesetet és jelzést ad annak helyéről a gyorsabb és hatékonyabb segítségnyújtás érdekében. Emellett kapcsolatot teremt a mentésben résztvevők és az érintettek között, tájékoztatja a balesetről a közlekedés további résztvevőit a torlódások elkerülése érdekében és egyéb hasznos további felhasználásra lehetőséget kínáló információkat is gyűjt.

A nyilvános cégadatok szerint 2015-ben az Albacomp RI nettó árbevétele 2,36 milliárd forint volt, adózás utáni eredménye pedig 18,6 millió forint, a kft.-nél 2015-ben foglalkoztatott munkavállalók átlagos állományi létszáma 102 fő volt.

 

Forrás: mti

GazdaságSzékesfehérvárfejlesztésalbacompinformatikainnováció