2024.03.29, Péntek
Napraforgó Tábor - biciklis akadálypálya és bűnmegelőzés a Bregyóban
szekesfehervar.hu - Fotó: Molnár Artúr

Napraforgó Tábor - biciklis akadálypálya és bűnmegelőzés a Bregyóban

szekesfehervar.hu

2019.08.01. 22:51

Gyerekek álltak sorban a Bregyóbeli napközis táborban felépített ügyességi pálya előtt, hogy kerékpárral teljesíthessék közlekedésben is szükséges képességeket igénylő feladatot. A rendőrség KRESZ-kockákat is vitt a táborba, valamint beszélgettek az iskolásokkal a bűnmegelőzést érintő témákról.

Hirdetés

Kerékpáros ügyességi pályát építettek a Napraforgó Napközis Tábor résztvevőinek, illetve bűnmegelőzési és a KRESZ-szel kapcsolatos standok várták a gyerekeket.

 

 

Ellenőrzött körülmények között próbálhatják ki az iskolások, hogyan tudnak kerékpározni, mit nem tudnak, és hogy bizonyos – a közlekedés során is felmerülő – helyzetekben hogyan kell cselekedni, hogyan kell kikerülni egy akadályt, megfordulni, megállni – mondta el Májer László rendőrszázados, a Székesfehérvári Balesetmegelőzési Bizottság titkára. Ezek a begyakorolt képességek jól hasznosíthatóak a gyakorlatban, és a biztos járműhasználat feltétele a balesetmentességnek, tette hozzá.

 

 

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársával a gyerekek teszteket tölthettek ki, és meg is beszélték az egyes veszélyt jelentő problémákat, a bizonyos helyzetekre való helyes reagálást; egy másik munkatárs pedig KRESZ-kockákat rakott ki a gyerekekkel, akik játékosan gyakorolhatták a közlekedési táblák felismerését.

 

AktuálisNapraforgó Tábor SzékesfehérvárFejér megyetáborKRESZ