2024.06.18, Kedd
Sikeresen pályáztak az önkéntes tűzoltó egyesületek Fejérben
BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság - Facebook - illusztráció

Sikeresen pályáztak az önkéntes tűzoltó egyesületek Fejérben

fejer.katasztrofavedelem.hu

2018.06.06. 17:30

Az önkéntes tűzoltó egyesületeknek kiírt országos pályázat lehetőségével idén Fejér megyéből huszonhét szervezet élt. A bírálóbizottság mindegyik egyesület támogatási igényét pozitívan értékelte.

A katasztrófavédelem 2018-ban hétszázmillió forint összértékű támogatást oszthat szét a Magyarországon működő önkéntes tűzoltó egyesületek és önkéntes mentőszervezetek között a központi költségvetés fejezeti kezelésű előirányzata terhére. Ez az összeg százmillióval magasabb a tavalyinál.

A bírálóbizottság támogatásra vonatkozó javaslatait az országos katasztrófavédelmi főigazgató jóváhagyta, a pályázati feltételeket sikeresen teljesítő egyesületek működési költségekre, eszközbeszerzésre, szakmai tanfolyamokon történő részvételre, pályaalkalmassági-vizsgálatokra, EDR-rádiókra, szertárépítésre és -felújításra, valamint védő- és technikai felszerelésekre kapnak támogatást. Fejér megyéből az alcsútdobozi, a baracsi, a bicskei, a bodajki, a csákberényi, a csákvári, a csókakői, a daruszentmiklósi, a dégi, a fehérvárcsurgói, az iszkaszentgyörgyi, az isztiméri, a lajoskomáromi, a lovasberényi, a magyaralmási, a martonvásári, a mezőfalvai, a móri, a pázmándi, a polgárdi, a pusztaszabolcsi, a sárosdi, a székesfehérvári, a tabajdi, a váli, a velencei és a vértesboglári önkéntes tűzoltó egyesület vett részt sikeresen a pályázaton. A Fejér megyei szervezetek elnyert támogatásának összértéke meghaladja a húszmillió forintot.

 

AktuálispályázatKatasztrófavédelemFejér megyeönkéntes tűzoltó egyesületeszközbeszerzésműködési költség