2024.04.28, Vasárnap

Így néz ki egy „∞” végtelen formájú fapad

Stihl

2018.06.12. 09:37

Az Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok alkalmából egy különleges, „∞” végtelen formájú fapad készült a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély 40 hektáros parkjába.

Hirdetés

A pad alakját Károlyi Angelica grófnő álmodta meg, majd Gáborecz István, a STIHL faszobrásza faragta ki. Az ülőalkalmatosságként is használható alkotás mostantól a kertet díszíti.

Az évszázados, lábon száradt fa, amelyből a pad készült, már felélte saját nedvességtartalmát, így megmunkálásra tökéletesen alkalmas, azaz száraz volt. Ezzel dolgozott Gáborecz István, a STIHL faszobrásza. „Először készítettem „∞” végtelen formát, és nagyon örülök, hogy ez az öreg fa továbbra is megtalálható lesz a Károlyi-kastélyban, csak mostantól más alakban” – összegezte a felkérést a faszobrász. A „∞” formájú pad a több generáción való átívelést szimbolizálja, azt, hogy az alkotás akár száz év múlva is használható lesz.

Az 1,7 méter széles, körülbelül 65 cm átmérőjű pad a nagy teljesítményű STIHL MS 441 C-M, illetve az MSA 200 C-BQ erős akkus fűrésszel készült.

 

AktuálisFehérvárcsurgóKárolyi KastélyEurópai Dísznövény és Kertművészeti Napok