2024.04.26, Péntek

Szökőkút, több fa és új virágágyások - kezdődik a parképítés Székesfehérváron

szekesfehervar.hu

2018.05.16. 14:58

A tervek szerint a park megszépült, virágosabb környezetben és új burkolat kialakításával, sétányokkal, illetve egy új szökőkúttal várja a jövőben a fehérváriakat. Itt kap helyet a születések parkja, továbbá megújul a közvilágítás is.

Hirdetés

Kezdődik a parképítési munka a Jávor Ottó téren, ahol a fákkal együtt összesen 6000 tő növényt ültetnek el. A tervek szerint a park megszépült, virágosabb környezetben és új burkolat kialakításával, sétányokkal, illetve egy új szökőkúttal várja a jövőben a fehérváriakat. Itt kap helyet a születések parkja, továbbá megújul a közvilágítás is. A munkálatokkal várhatóan szeptemberre végeznek.

A Jávor Ottó téren a jelenleginél sokkal nagyobb lesz a terület biológiai aktivitása.

Egy újabb nagyon szép közparkkal gazdagodik Székesfehérvár - mondta Cser-Palkovics András polgármester, majd kiemelte, hogy, hatezer növényt telepítenek a felújítás során, nő a faállomány, a murva helyére pedig burkolattal fedett sétányok kerülnek, és egy új vizes látványelem, egy szökőkút is kerül a parkba. Hangsúlyozta, hogy a három emlékmű a téren marad. A parkosítás keretében három fa kerül kivágásra, 11 fa már beültetésre került a tavaly kialakított parkoló körül és további 14 nagy körméretű fát ültetnek a parkban, továbbá évente egy fával növekszik majd a születések parkjában a tér faállománya a következő 15 évben.

 

 

A tér felújításáról Cser-Palkovics András Fehérvár polgármestere a Polgármesteri Hivatal Környezetvédelmi Irodájának vezetőjével Kálmán Lillával és a kivitelező Deep Forest Kft műszaki igazgatójával, Szekeres Péterrel közösen ismertette a héten kezdődő parképítés terveit. A környéken élőktől a kivitelezés idejére türelmet és megértést kértek!

 

 

A felújítási és parképítési munkálatokkal várhatóan szeptemberre végeznek.

AktuálisSzékesfehérvárparképítés