2024.03.28, Csütörtök

Az Etyeki Kúria kékfrankosa is szerepel budapesti Kékfrankos Április Nagykóstoló kínálatában

MTI

2018.04.20. 18:18

Tizenöt borvidék több mint ötven termelőjének száznál is több borát ismerhetik meg a látogatók a Winelovers által szervezett Kékfrankos Április Nagykóstolón szombaton Budapesten.

Hirdetés

A kékfrankos hazánk legnépszerűbb és legelterjedtebb kékszőlőfajtája: országszerte csaknem 8000 hektáron termesztik, ezzel mintegy 12-13 százalékát teszi ki a hazai szőlőskerteknek. A kékfrankosból készült borok a fogyasztókat elsősorban gyümölcsösségükkel és stílusbeli változatosságukkal nyűgözik le, a borászok pedig a fajta megbízhatóságát és sokoldalúságát hangsúlyozzák - emelték ki a kóstoló szervezői az MTI-hez eljuttatott közleményükben.

Mint közölték, az ország minden tájáról érkező kiállítók asztalainál rozék, fajtaborok, kékfrankos alapú házasítások, bikavérek, frissebb és korábbi évjáratokból érkezett tételek egyaránt elérhetők lesznek.

A nagykóstoló programját három ingyenes kiselőadás gazdagítja.

Az idei esztendőt a magyar kormány a kékfrankos évének nyilvánította. A hazai termelők egybehangzó véleménye szerint is komoly lehetőség előtt áll a kékfrankos: mind Magyarországon, mind a nemzetközi piacon egyre nagyobb figyelmet kapnak a helyi szőlőfajták, különösen akkor, ha könnyen értelmezhető, kiszámíthatóan jó minőségű, kiváló ár-érték arányú borok készülnek belőlük - emlékeztettek a szervezők.

A teljes kiállítói lista és a nagykóstolóval kapcsolatos további információk a http://kekfrankosaprilis.hu honlapon érhetők el.

Aktuális EtyekEtyeki KúriaKékfrankos Április Nagykóstolókékfrankos