2024.05.26, Vasárnap
Tizennyolcadszor is tűzvédelmi emlékpályázat
szon.hu - Dr. Balogh Imre Emlékpályázat 2017

Tizennyolcadszor is tűzvédelmi emlékpályázat

fejer.katasztrofavedelem.hu

2018.02.10. 17:00

Május 7-ig várják a pályázatokat az idén tizennyolcadszorra meghirdetett Dr. Balogh Imre Emlékpályázatra.

A hagyományos megmérettetésre a katasztrófavédelemnél dolgozó hivatásos tűzoltók, illetve civil szakemberek, vagy tanulmányaikat folytató leendő tűzoltók jelentkezhetnek, a dolgozatokkal szembeni elvárás az, hogy a tűzvédelem fejlődését szolgálják.

A pályázat feltételei és céljai az idén is változatlanok: egyénileg lehet jelentkezni, a dolgozat témája a tűzmegelőzéshez, tűzoltáshoz, műszaki mentéshez kell kapcsolódjon, ugyanakkor kifejthetőek a műszaki technikai fejlesztéshez, a meglévő javító, karbantartó rendszer működéséhez, az informatika vívmányainak alkalmazásához, a humánerőforrás-gazdálkodáshoz, illetve a tűzoltószakmához kapcsolódó más kérdések is. A pályaműveket május 7-ig kell elektronikus adathordozón és nyomtatott formában eljuttatni a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságra. A bírálóbizottság egyebek mellett a szakmai tartalom, a szakmai újszerűség, illetve a gyakorlati alkalmazhatóság szempontjából is értékeli a dolgozatokat. A díjat június 8-án adják át a legjobb pályamunka készítőjének.

Dr. Balogh Imre, az egykori Nehézipari Minisztérium néhai főosztályvezetője elkötelezett pártolója volt a tűzvédelmi szakterületnek. Özvegye neki állított emléket akkor, amikor 2000. június 23-án megállapodást kötött a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal és egy meghatározott összeget ajánlott fel, hogy abból elkészüljön a pályázat díja, egy bevésés nélküli aranygyűrű.

AktuálisKatasztrófavédelemtűzoltókemlékpályázatDr. Balogh Imre EmlékpályázatBM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság