2024.04.20, Szombat

Negyedszázados a jó barátság Bodajk és Rödermark között

feol.hu

2017.10.24. 21:36

BODAJK A testvérvárosi kapcsolat létrejöttének 25. évfordulója alkalmával delegáció látogatott a kisvárosból a németországi Rödemarkba.

Hirdetés

A jubileum alkalmával bodajki delegáció látogatott a testvértelepülésre, Rödermarkba, hogy közösen ünnepeljék a több mint két évtized alatt kialakult szakmai és baráti kapcsolatokat, valamint azért, hogy a városvezetők megerősítsék további együttműködési szándékukat.

Az együttműködés újbóli megpecsételése ünnepélyes keretek között történt, a szerződést a két város polgármestere, Roland Kern és Wurczinger Lóránt aláírásával erősített meg. Az eseményen Zagyva Lajosné, volt polgármester asszony kitüntetést vehetett át. és megköszönték neki azt a sok segítséget, melyet a kapcsolat eredményes fenntartásáért és ápolásáért tett és tesz. Kitüntetést vehetett át továbbá Roland Kern, Walter Faust, Alfons Maurer, Jutta Schwarz, Jörg Grotter, Alfred Theis és felesége Steffi Theis, Lilo Haag, Horst Hunkel, Thomas Mörsdorf, Karl Sturm, Herbert Sulzmann és felesége, Eva Sulzmann. Az ünnepélyes gálaesten a vendégek az Edelvoises kórust, illetve a Rodauschiffer és a Rödermarki fúvószenekar műsorát tekinthették meg. Műsort adott az esten a 3FALU Táncműhely és a 3FALU BANDA is. Műsoruk nagy sikert aratott, így másnap estére vendégszereplőként meghívást kaptak a helyi jazz klubba tartandó összejövetelre is.

Másnap a rödermarki Szent Gallus templomban a katolikus egyházközség közösen felajánlott szentmisére invitálta meg a delegáció tagjait, akik nagy megtiszteltetésben részesülhettek, hiszen a magyar Himnusz is felcsendült a templom falai között.

Az utazás során a delegáció ellátogatott a kehlsteini kilátóhoz, ahol 1800 méter magasságból csodálhatták meg a bodajkiak az eléjük táruló gyönyörű tájat. A vendégek Seeligenstadtban megnézhették a helyi sörgyárat, a Szent Gallus Katolikus Óvoda és a bodajki Törpe-Ovi pedagógusainak részvételével pedig sor került egy jó hangulatú szakmai beszélgetésre is, mely során a bodajki óvónők megtekinthették a felújított és jól felszerelt rödermarki óvodát. A 3FALU Táncműhely fiataljai pedig reptér- és kiállításlátogatáson vehettek részt – számolt be lapunknak a látogatásról Kovács Réka.

 

 

Az elmúlt években a két város között számos területen alakult ki együttműködés. A gyümölcsöző kapcsolat egymás munkájának megismerésében, jó gyakorlatok átvételében és adományokban is megnyilvánult, de legalább ilyen fontosak az általa kialakult barátságok.

Aktuálistestvérvárosbodajktestvértelepülés