2024.03.28, Csütörtök

Rangos címet kapott a fehérvári Comenius

szekesfehervar.hu

2017.06.13. 16:11

A székesfehérvári Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola elnyerte az „Európai Parlament Nagykövet Iskolája” címet. Emellett az intézmény három tanulója, Regőczy Panna, Gyügyi Martin és Gáspár Flórián pedig Európai Diáknagykövet lett.

Hirdetés

A 2017 januárjában indult program célja, hogy a diákok, a nagykövetek által megtapasztalhassák, mit jelent európainak lenni, mit jelent ez a hétköznapi életben s mit tehet a fiatal generáció azért, hogy a jövő olyan legyen, amilyennek szeretnék. A program komoly szakmai felkészülést, kitartó munkát és elkötelezettséget igényelt minden résztvevő intézmény, pedagógus és diák részéről, hiszen a részvétel alapfeltétele nem egy egyszeri, hanem egy folyamatos, az uniós értékeket, vívmányokat, szellemiséget ápoló oktatási-nevelési tevékenység folytatása az adott intézményben. E folyamat eredményeként nyerte el az Európai Parlament Nagykövet Iskolája címet a székesfehérvári Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola is.

Az eseményen kiváló, többnyelvű előadásban mutatta be a fehérvári iskolát Regőczy Panna és Gyügyi Martin, akiknek később Schöpflin György európai parlamenti képviselő adta át a díjat a Budapesti Gazdasági Egyetemen.

A verseny az aktív állampolgárság előszobája, a vita, a verseny, a szavak és a gondolkodás játéka. Másik lényeges erőssége a cselekvésre késztetés, amivel hozzájárul a diák a közös munkához” – hangsúlyozta Puskás Aurél oktatási szakértő.

 

Forrás: szekesfehervar.hu

AktuálisSzékesfehérvároktatásdíjátadásComeniusEurópai Parlament Nagykövet Iskolája