2024.02.29, Csütörtök

3,5 milliárdos korszerűsítést hajt végre az E.ON a megyében

2016.04.29. 11:07

A megyében több mint 3,5 milliárd, Székesfehérváron 1,9 milliárd forint értékben hajt végre fejlesztéseket az E.ON 2016-ban. 

Hirdetés

A megyében több mint 3,5 milliárd, Székesfehérváron 1,9 milliárd forint értékben hajt végre fejlesztéseket az E.ON 2016-ban. Villamos- és gázvezetékeket, valamint közvilágítási kábeleket cserélnek illetve építenek ki. Az E.ON azt ígéri, a munkálatok alatt igyekeznek, hogy a lehető legkevesebb szolgáltatásszünet legyen.

A vállalatcsoport Fejér megyében 4756 km hosszú áram-, és 2962 km gázhálózati vezeték üzemeltetéséről, fejlesztéséről és karbantartásáról gondoskodik, ebből 540 km, illetve 499 km Székesfehérváron működik. Annak érdekében, hogy a meghibásodásokat megelőzzék, a szolgáltatás biztonságát fenntartsák, a hálózati infrastruktúra fejlesztése folyamatos. 

Biztonság – ez az elsődleges szempontja annak a folyamatos és tervszerűen végzett karbantartási és beruházás sorozatnak, melynek keretében idén áramhálózati oldalról több mint 2120 millió forintot, míg gázhálózati oldalról 220 millió forintot fordítunk Székesfehérvárra, illetve több mint 920 milliót és 320 millió forintot a megye többi településére. A célunk a megelőzés – még az előtt hajtjuk végre a berendezéseink, hálózatunk megújítását, hogy az üzemzavarok száma növekedni kezdene – mondta el Csulak Ferenc, az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt vezérigazgatója., az E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt. vezérigazgató-helyettese.

- Mindig öröm, ha egy városban fejlesztések történnek. Olyan hálózati kapacitásbővítést valósít meg Székesfehérváron, saját költségén az E.ON, amely azt hiszem egyértelműen mutatja a bizalmat a fehérvári ipar teljesítménye és a város erős gazdasági szerepének megőrzése iránt – mondta el dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.

Az első gázhálózati beruházások már elkezdődtek Székesfehérváron. Többek között a Balatoni és a Martinovics utcában főelzáró cseréket végeztek a szolgáltató szakemberei, június elején pedig elkezdik a Fiskális és Pozsonyi utakat érintő gázvezeték rekonstrukciót, melynek összköltsége meghaladja a 160 millió forintot.

A fejlesztési és rekonstrukciós munkák tervezésekor kiemelt hangsúlyt kapnak a közvilágítást érintő beruházások, így a közvilágítás rekonstrukcióját Székesfehérvár területén folyamatosan végzik a szolgáltató szakemberei. 

A közvilágítási munkák mellett továbbra is hangsúlyosak azok a fejlesztési, karbantartási munkák, amelyekkel az ellátásbiztonságot tudja a társaság továbbra is biztosítani, ill. növelni, valamint az új és megnövekedett fogyasztói igényeket tudja a kielégíteni. Ilyen fejlesztés keretében valósul meg az a több mint 1900 millió forintos beruházás is, melyet egy 132/22 kV-os alállomás építése jelent Székesfehérvár déli részén. 

Székesfehérvár mellett a megye számos pontján is zajlanak majd beruházások 2016-ban. Többek között a Velencei-tó térségében, valamint a megye keleti részén Martonvásár – Baracska – Ercsi - Vál környezetében, ahol a biztonságosabb ellátás érdekében közép-, és kisfeszültségű hálózat felújítást végeznek a szolgáltató szakemberei közel 120 millió forint értékben.

Gázhálózati oldalról – hogy a biztonságos üzemeltetés feltételeinek folyamatosan megfeleljen a társaság - szakaszoló elzáró cseréket végeznek a szolgáltató szakemberei többek között Gárdony-Agárdon, Kápolnásnyéken, Martonvásáron és Velencén, ezek összértéke meghaladja a 30 millió forintot.

forrás: E.ON

Galéria

AktuálisE.onvillamosfelújításgáz hálózatkorszerűsítés