2024.05.21, Kedd

1,4 milliárdból épült új vulkanizáló-formákat gyártó üzem Székesfehérváron

2016.06.15. 10:36

A kínai Himile Group 1,4 milliárd forintból épített új vulkanizáló-formákat gyártó üzemet Székesfehérváron. A beruházás most lezárult első ütemét hamarosan további fejlesztések követhetik.

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) közleménye szerint a Himile terveiben több milliárd forintos bővítések szerepelnek már a következő években. Ezt támasztja alá, hogy az üzem jelenlegi 3100 négyzetméteres alapterülete 6000 négyzetméteresre bővíthető, valamint a jelenlegi 50-ről a dolgozói létszám a folyamatos felvétel és képzés eredményeként a következő 3-5 évben fokozatosan meghaladhatja a 200-at.

A beruházás a Himile számára fontos stratégiai lépés, hiszen ezentúl a teljes európai piacot és prémium abroncsgyártó partnereit már közvetlenül a kontinensről  tudja kiszolgálni, nem csak kínai gyártóközpontjából. A vállalat várakozásai szerint a gumiabroncsformák alkatrészeinek gyártókapacitása folyamatosan nőni fog, bővül a gyártott termékek skálája is, illetve a vállalat más üzleti szektorai is megjelennek Európában, miközben végig Magyarország lesz működésének fő központja.

Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere is részt vett a gyáravatón


A Himile mint a világ legnagyobb vulkanizáló formákat gyártó vállalata a vezető abroncsgyártókkal együttműködve a partnerek egyedi igényeire szabva fejleszti termékeit, beszállítója lényegében az összes nagy gumiabroncsgyártónak, mint a Bridgestone, a Continental, a Goodyear, a Michelin vagy a Pirelli. Befektetési döntésüknél nagy szerepet játszott a Magyarországon rendelkezésre álló fejlett beszállítói hálózat, valamint a kiemelkedő logisztikai lehetőségek.
A kínai Himile Group a gumifeldolgozó gépek előállítása mellett  foglalkozik turbinaalkatrészek, nyomástartó tartályok, olaj- és gázipari berendezések, vasúti szállítórendszerek részegységeinek és gumiköpeny-szelepek magjainak előállításával is.
A Magyarországon európai központját létesítő Himile Science and Technology a gumiabroncsok vulkanizáló-formáinak legnagyobb gyártója a világon: 20 000 darabos kapacitása a világon gyártott ilyen termékek egyötöde.

mti

GazdaságSzékesfehérvár