2024.03.28, Csütörtök
Várják a jelöléseket a Bonis Bona és a Tehetségbarát Önkormányzat díjra
illusztráció - pixabay

Várják a jelöléseket a Bonis Bona és a Tehetségbarát Önkormányzat díjra

MTI

2021.03.12. 11:39

A díjak odaítélésének fő célja, hogy erkölcsi és anyagi elismerésben részesítse azokat a szakembereket és szervezeteket, akik kiemelkedően sokat tesznek a tehetséges fiatalokért.

Hirdetés

Megnyílt az online ajánlófelület és már lehet jelölni a 2021-es Bonis Bona - A nemzet tehetségeiért és a Tehetségbarát Önkormányzat díjra, a pályázatok beadási határideje április 9. - közölte a Nemzeti Tehetség Központ Nonprofit Kft. pénteken.

Mint írták, a fiatal tehetségek kibontakoztatásában fontos szerepük van a tehetségfejlesztő, -gondozó és -segítő szakembereknek, mentoroknak, akik áldozatkész munkáját fontos értékelni és segíteni. Az ő tevékenységük nélkül sok fiatalnak nem lenne esélye a tehetsége kibontakoztatására, a további fejlődésre - hangsúlyozták.

Felidézték: a 2013-ban alapított Bonis Bona - A nemzet tehetségeiért és a Tehetségbarát Önkormányzat díjak forrását idén is a Nemzeti Tehetség Program biztosítja, a díjak odaítélésének fő célja, hogy erkölcsi és anyagi elismerésben részesítse azokat a szakembereket és szervezeteket, akik munkájuk során kiemelkedően sokat tesznek a tehetséges fiatalokért.

 

Az elismerés mellé 1,5 millió forintos támogatást is kapnak az önkormányzatok

A Bonis Bona díjra azok a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző pedagógusok, szakemberek és szervezetek jelölését várják, akik, vagy amelyek legalább öt éve a tehetséggondozásban dolgoznak, és a munkaköri feladataikon túl is tesznek a tehetséggondozásért.

A jelöléseket három kategóriában - a kiváló tehetséggondozó, kiváló tehetségfejlesztő és kiváló tehetségsegítő kategóriákban - várják a https://bonisbona.tehetsegunk.hu/ oldalon. Alapítása óta a díjat eddig összesen több mint 900 pedagógus vehette át.

A Tehetségbarát Önkormányzat díjat olyan önkormányzatok nyerhetik el, amelyek folyamatosan segítik a tehetséges fiatalok felkutatását, támogatását, és példamutató együttműködést folytatnak a tehetséggondozó szervezetekkel.

A díj elnyerésére idén is két kategóriákban lehet pályázatot benyújtani: az A-kategóriában a községek, városok önkormányzatai, a B-kategóriában pedig a megyei jogú városok önkormányzatai és a fővárosi kerületi önkormányzatok indulhatnak.

A Tehetségbarát Önkormányzat címmel járó elismerés mellé 1,5 millió forintos támogatást is kapnak a nyertes önkormányzatok, amit a tehetséggondozással járó tevékenységükre fordíthatnak.

Az ajánlásokat a https://tehetsegunk.hu/ oldalon várják.

 

Országos hírekoktatástehetségdíjak