2024.04.20, Szombat

Az ünnepi időszak alatt pörgött fel igazán a kereslet az elővételes sztrádabérleteket iránt

mti

2017.01.03. 15:37

2016. decemberében 1,1 milliárd forintért adtak el elővételben az idei évre szóló országos és megyei sztrádabérleteket - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Hirdetés

A tájékoztatás szerint 2016. december 8-tól az év végéig több mint 76 ezer darab 2017. évi országos és megyei autópálya-matricát vásároltak meg az autósok.

Az NFM közleményében hangsúlyozza: az úthasználati jogosultságok ára ötödik éve változatlan, az éves matricákat tavaly decemberben először lehetett már az érvényességi idő kezdete előtt megváltani.

A kereslet az utolsó egy-másfél hétben pörgött fel igazán, az elővásárlási lehetőség első két hetének mintegy 20 ezer darabjához képest az ünnepi időszakban közel háromszor több sztrádabérlet kelt el. Az elektronikus - mobiltelefonos vagy online - csatornák aránya kétszeresen haladta meg a rendes üzletmenetben megszokottat - írja a szaktárca.

A közleményben Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár rámutatott: a szaktárca arra készül, hogy az elővásárlás lehetőségét ebben az évben már a teljes decemberi hónapra kiterjeszti az autósok számára.

Országos hírekközlekedésgazdaságelővételes sztrádabérlet2016 december