2024.03.28, Csütörtök
Székesfehérvár történetének eddigi legnagyobb egyetemi fejlesztése készült el
szekesfehervar.hu - Fotó: Simon Erika

Székesfehérvár történetének eddigi legnagyobb egyetemi fejlesztése készült el

szekesfehervar.hu

2019.06.18. 13:00

Szeptembertől birtokba vehetik a diákok a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának B épületét. A beruházás során az épület teljes gépészeti és esztétikai rekonstrukción esett át. A közel 2000 négyzetméteres épület öt előadóteremnek, több konferenciateremnek, labornak és a campus könyvtárának is helyet ad.

Hirdetés

Az előadótermek és laborok mellett egy modern, hangulatos könyvtár is helyet kapott az új épületben.

 

szekesfehervar.hu - Fotó: Simon Erika

 

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében 1,475 milliárd forint támogatást nyert el a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának infrastrukturális fejlesztésére és tudásközpontjának kialakítására. Az épület teljes gépészeti és esztétikai rekonstrukción esett át, szem előtt tartva mind a kor, mind a környezetvédelmi és energiatakarékossági elvárásokat. Az általános oktatási célú tantermeken kívül egy 160 fős, két 80 fős előadótermet, több konferenciatermet és konzultációs szobát alakítottak ki. A tetőtér ad otthont a campus könyvtárának. Szintén itt kapott helyet az EFOP 3.4.3 pályázati forrásból kialakított többcélú labor és konferencia terem.

 

szekesfehervar.hu - Fotó: Simon Erika

 

Az épületet kedden tekintette meg Hinek Mátyás projektmenedzser, Pavlik Lívia kancellár, Dr. Lánczi András rektor, Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester.

A Corvinus Egyetem kancellárja, Pavlik Lívia elmondta, hogy 2018 máriusában tették le a beruházás alapkövét és röpke idő alatt egy gyönyörű épület jött létre. "Modern oktatási központ jött létre az oktatók és a hallgatók nagy örömére, amire nagy szükség is van, hiszen az A épületet már megtelt hallgatókkal és 2019 szeptemberétől egy újabb évfolyam vár arra, hogy megkezdje tanulmányait egyetemünkön." - mondta el a kancellár.

Dr. Lánczi András, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora szerint a Corvinus átalakulása egy nemzeti vállalkozás, ennek része a Székesfehérvári Campus új épülete is, ami jelentős lépés az egyetem életében már csak azért is, mert az itt folytatott képzések középpontjában a duális képzés áll.

Cser-Palkovics András polgármester kiemelte, hogy nehéz feladatot vállalt a kivitelező, hiszen egy régi patinás, de nagyon rossz állapotban lévő épületet kellett újjávarázsolnia a XXI. századi igényeknek megfelelően, megőrizve annak értékeit. "A város felsőoktatási történetét tekintve az egyik legnagyobb, vagy inkább a legnagyobb egyetemi fejlesztés, ami elkészült és a követező évtizedekben is meghatározza a város fejlődését. A kezdetektől hiszünk benne, hogy van értelme a város és a Corvinus együttműködésének, szerencsére folyamatosan nő a hallgatói létszám, szeptembertől pedig nagy szükség van már az új épületre is." - fogalmazott a polgármester, aki hozzátette, hogy a beruházás kapcsán az önkormányzat vállalta a parkosítást és a parkolóhelyek kialakítását és elkezdődött a campushoz kapcsolódó sportcsarnok és kollégium építése is. 

Galéria

KultúraSzékesfehérvárFejér megyeCorvinus Egyetemfejlesztések