2024.04.24, Szerda

400 diák közreműködésével mutatták be Arany János klasszikusát Fehérváron

vorosmartyszinhaz.hu

2018.03.17. 16:02

Március 7-én, kedden este egy több hónapja tartó alkotómunka ért a végéhez: tizenhárom iskola közel 400 diákja mutatta be a Toldi egy-egy jelenetét.

Hirdetés

A 2014/2015-ös színházi évadban megvalósult Bojtárból tündérkirály, a 2015/2016-os évadban a Tündérhon vándorai, a 2016/2017-es évadban pedig a Lúdas Matyi című program sikerét követően a Vörösmarty Színház és az iskolák diákcsoportjai újabb közös produkció megvalósítását tűzték ki célul. Idén a választás ismét egy magyar remekműre, Arany János Toldijára esett, amelyet tizenhárom oktatási intézménnyel együtt hoztak létre. A felkészítés során a Vörösmarty Színház színművészei is bekapcsolódtak a programba és mentori segítséget nyújtottak a színrevitelben. A Toldi egymást követő jeleneteit különböző iskolák diákjai mutatták be, így elevenedett meg a drámai költemény egésze.

Az előadott jeleneteket zsűri is értékelte, a zsűri elnöke dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere volt. A zsűri tagjai: Török Szabolcs, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ székesfehérvári tankerületének igazgatója, Földi Zoltán, a Felsővárosi Általános Iskola igazgatója és dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója.

Az összes résztvevőnek gratulálunk! 

Galéria

KultúraSzékesfehérvárVörösmarty Színház Arany JánosalkotómunkaToldi