2024.03.29, Péntek

Fesztiválos szereplésekkel indítja a következő évadát a székesfehérvári színház

vorosmartyszinhaz.hu

2017.08.30. 15:04

A 2017/2018-as évadban a székesfehérvári Vörösmarty Színház szeptember elsején a nyíregyházi Vidor Fesztiválon mutatja be A Herner Ferike faterját és az Illúziókat, szeptember 7-én pedig a budapesti Tháliában, a Vidéki Színházak Fesztiválján debütál az Apák és fiúk.

Hirdetés

Augusztus 25-én ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét a 16. Vidor Fesztivál Nyíregyházán. A jövő szombatig tartó rendezvényen mintegy háromszáz programot, köztük világzenei koncerteket, színházi előadásokat és szabadtéri filmvetítéseket kínálnak a közönségnek.

A vidámság és derű országos seregszemléje, azaz a Vidor az esti könnyű- és világzenei koncertek mellett színházi versenyprogramot is kínál a Móricz Zsigmond Színházban, ahol naponta két vígjátékot láthat a közönség a legismertebb hazai társulatoktól. Színházunk örömmel mutatja be a nyíregyházi közönségnek az Illúziók c. színművet és A Herner Ferike faterja c. groteszk komédiát.

Az Ivan Viripajev-darab a tavalyi évadban a Rózsavölgyi Szalonnal koprodukcióban készült: két házaspár groteszk humorral megírt történetét négy nagyszerű színészünk, Tóth Ildikó, Hirtling István, Varga Mária és Debreczeny Csaba m. v. meséli el. Az ötven éven át tartó, egymásba fonódó-gabalyodó történet során fokozatosan kiderül, hogy semmi sem az, aminek látszik, semmi nem úgy történt, ahogy a szereplők visszaemlékeznek az életükre.

Háy János darabjában három generáció életének ideje találkozik, apák és fiaik a sorsszerűség, tradíciók, megmásíthatatlan és elkerülhetetlen bekövetkezések tanúiként ugyanazt a nevet viselik. A Herner Ferike faterját nagy sikerrel játszottuk az elmúlt évadunkban remek szereposztásban (Kádas József, Krisztik Csaba, Kricsár Kamill, Varga Lili, Tűzkő Sándor, Kerkay Rita, Juhász Illés és Szomor Bendegúz).

Szeptember 4. és 10. között hatodik alkalommal rendezi meg a Thália Színház hagyományos évadnyitó eseményét, a Vidéki Színházak Fesztiválját: hét nap alatt kilenc előadással várják a közönséget. A programot ezúttal is öttagú zsűri kíséri figyelemmel, akik a fesztivál díjait ítélik oda. Az Apák és fiúk c. színmű egy generációs látkép, egy családi panoráma, a fiatalok és idősek közötti konfliktusokról, az elkerülhetetlen változásokról és az értékek megőrzéséről szól. Bagó Bertalan rendezését szeptember 7-én tekintheti meg a nagyérdemű a Thália Nagyszínpadán.

 

Forrás: vorosmartyszinhaz.hu

KultúraSzékesfehérvárelőadásfesztiválvörösmarty színház2017/18-as évad2017 szeptember