2024.03.28, Csütörtök
Zenés estekben bővelkedő az idei nyár Móron
Kép: pixabay.com/illusztráció

Zenés estekben bővelkedő az idei nyár Móron

programturizmus.hu

2017.07.10. 15:15

Immár huszonharmadik éve kerül megrendezésre Mór hagyományos és népszerű programsorozata: a A Nyári Zenei Estek.

Hirdetés

Vasárnaponként 18 órától szinte minden műfajban (fúvószene, jazz, magyar-és külföldi népzene, kamarazene) élvezetes koncertekkel, szóló előadók és együttesek fellépéseivel várják a zene-és tánckedvelőket a Lamberg Kastély parkjának Zenepavilonjában. Rossz idő esetén a koncertek a Régi Mozi épületében kerülnek megrendezésre.

 

Nyári Zenei Estek 2017

Helyszín: Lamberg-kastély parkja, Zenepavilon.
Rossz idő estén a régi mozi épülete, Lovarda u. 5.
A koncertek kezdési ideje: vasárnap 18 óra.

2017. július 16. 18 óra Szeder Sanzon
Hosszú évekig futott Szeder Szabó Szilvia nagy sikerű produkciója, a Melodisztik, melyben gitárkísérettel adta elő a francia sanzonok világának legszebb darabjait. Ez a műsor újult meg 2016-ban Szeder Sanzon címen. A gitár kíséretet felváltotta Kéméndi Tamás harmonika művész, így téve még autentikusabbá a dalok hangzását. A repertoár igen széles, a klasszikus daraboktól egészen napjaink legnépszerűbb francia sanzonjaiig minden megtalálható benne. A harmonika kíséreten túl Szeder személyisége, játékos humora, könnyeden vidám előadásmódja teszi még izgalmasabbá a produkciót.

2017. július 23. 18 óra Horváth Elemér „Emi” és Horváth Péter
"Emi" a hegedűművész és tanári diplomáját 2011-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen kapta. A klasszikus zene mellett az igényes, “könnyebb” műfaj irányzataival is ismerkedik. A filmzene, a szalonzene és a világzene világában kutatja azokat a stílusbeli különlegességeket, amelyekkel a komolyzenén keresztül még nem találkozott. 2003 óta több színházban dolgozik, többek között Székesfehérváron a Vörösmarty Színházban és a veszprémi Petőfi Színházban.
Testvérével Horváth Péterrel, aki gordonka- és zongoraművész, rendszeresen koncertezik itthon és külföldön. Repertoárjuk nagyon színes, mivel komolyzenét, filmzenét, szalonzenét, operettet, musicalt és magyar nótákat is játszanak.

2017. július 30. 18 óra Vodku fiai „Cseh Tamás”
  "2010 hideg telén összeültünk egy pesti kocsmában, kézbe vettük a gitárt, a bogot és a hegedűt, és Cseh Tamás dalait énekeltük. Megszólalt a Budapest, a Krakkói vonat, a Műcsarnok, a Hatvanas évek, és tucatnyi más felejthetetlen dal. Sokan összegyűltünk, a tizenévestől a nyugdíjas korúig mindenféle emberek ültek a székeken, a földön vagy álltak a fal mellett. Körülnéztünk, és azt láttuk, hogy a szemekből eltűnt a korkülönbség, és furcsa szeretem-színe lett mindenkinek. Jó volt elmerülni ebben a másik valóságban, és reggel, kabátban ébredve az ágyon még ott csengett a fülünkben, hogy 'talán volt egy-két este..."

2017. augusztus 6. 18 óra Folk on 45
Az akusztikus duó zenei koncepciója a magyar népzene és az igényes pop-rock zene azonos hangulatú és harmóniájú, egyfajta különleges, izgalmas keveredése. Természetesen a saját zenei ötleteikkel, témáikkal alkotnak egy sajátos fúziót. Repertoárjuk egy részét ezek az érdekes mixek töltik meg, másik részét saját népdalfeldolgozások alkotják. A dalok a közönség számára (még ha először hallják is) teljesen ismerősnek hatnak, mivel a népdalok és az ismerősen csengő, helyenként felúszó pop-rock zenei témák már évekkel ezelőtt beültek a fülekbe, és minden korosztálynak kellemes élményt nyújtanak.
A duó tagjai: Trager Lili, ének (ex Balkán Fanatik, ex Niburta) Szőllősi Lajos gitár (ex Balkán Fanatik, ex Superbutt)

2017. augusztus 13. 18 óra Orfeum Vándorszínpad – operettek és musicalek
A temperamentumos, fülbemászó zene és a fütyörészhető dallamok a mindennapok gondját feledtető estére invitálják a nagyérdeműt. A szemkápráztató jelmezekben fellépő sztárok előadásában a hagyományos operett és musical világa elevenedik meg a színpadon.
Láthatják Birinyi Mónikát, az Orfeum Vándorszínpad szubrettjét, aki bájával és csodás hangjával ellágyítja a közönség szívét, amikor elhangzanak az ismerős dallamok
Színpadra lép Bálint Csaba, aki magával ragadó tenorjával, vitathatatlan átéléssel hódol a női nemnek. Ö az, aki nemcsak aktív szereplője, hanem egyben az Orfeum Vándorszínpad megálmodója, amely Magyarországon és külföldön is méltán elismert társulat.

2017. augusztus 20. 18 óra Kákics együttes
A Kákics népzenei együttest 1997-ben székesfehérvári fiatalok alapították és mára már rendszeresen koncertező és táncházazó zenekarként tarthatják számon a magyar népzene kedvelői. A dalokat általában a gyűjtési területükön ismert hangszerekkel kísérik, amelyek között előszeretettel használnak régi magyar paraszti hangszereket is. A pásztorok bőrdudája, a dél-alföldi tekerőlant, a citera, a moldvai tilinka, kaval és sültü vagy a hazánkban élő délszlávoktól átvett tambura mind illeszkednek abba a zenekar által képviselt színes kaleidoszkópba, amelynek alapját a hegedű, brácsa, bőgő együttes hangzása határozza meg. Repertoárjuk is ennek köszönhetően sokszínű, melyben a dunántúli és moldvai zenék mellett palóc, rábaközi, gyimesi, székelyföldi, csallóközi, és dél-alföldi dallamok is helyet kapnak.

2017. augusztus 27. 18 óra Brassdance - Brass Show
A zenekar tagjai valamennyien a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola pécsi tagozatán végezték tanulmányaikat. Repertoárjuk öt évszázad muzsikájából merít. Reneszánsz és barokk művekkel, klasszikus, romantikus, valamint kortárs szerzők és rézfúvósok standard darabjaival koncerttermekben, templomokban, kastélyokban szerepelnek. A számos sikeres hazai hangverseny mellett többször turnéztak Ausztriában, Németországban és Szlovákiában.
A koncerttermi, komolyzenei programokat jazzfeldolgozások, regtime-ok, filmzenerészletek színesítik. Az együttes sokoldalúsága nemzetközi viszonylatban is egyedülálló.

 

Forrás: programturizmus.hu

KultúraZenés EstékMórhagyomány programsorozat2017 nyár