2024.04.19, Péntek

Csángó estet rendeznek a székesfehérvári városházán

szekesfehervar.hu

2017.07.18. 15:24

Zenés, énekes, táncos csángó estet tartanak a határon túli hagyományőrzőkkel július 22-én, szombaton este Székesfehérváron, a Városházán.

Hirdetés

A programot megelőzően az érdeklődők csángó misén is részt vehetnek a Ciszterci (Nagyboldogasszony) templomban.

A Székesfehérvári Gyermek és Ifjúsági Tábor egy-egy turnusába évek óta meghívást kapnak csángó magyar hagyományőrzők. Így lesz ez idén is, ezen a héten három moldvai faluból, Lészpedről, Pusztinából és Csíkból érkeznek csángó gyerekek és felnőtt kísérőik, hogy megismertessék népi énekeiket és táncaikat a fehérvári fiatalokkal.

A vendégek hagyományosan Székesfehérvár közönségét is megörvendeztetik; zenés, dalos, táncos csángó estet adnak a Városháza Dísztermében július 22-én, szombaton 18 órai kezdettel. Az eseményre ezúttal is ingyenes lesz a belépés, ám a közönség soraiban ülők adakozhatnak a határon túli magyar oktatás támogatása céljából.

A csángó estet megelőzően 17 órától a vendégek részvételével csángó misére is sor kerül, amelyet Dékány Árpád Sixtus, a Zirci Ciszterci Apátság leköszönő apátja celebrál a Ciszterci templomban. A Városházára és a templomba is nagy szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt!

 

Forrás: szekesfehervar.hu

KultúraSzékesfehérvárVárosházacsángó estciszterci templom