2024.04.16, Kedd

Új helyre költözött Fehérvár repüléstörténeti kiállítása

honvedelem.hu

2017.05.04. 09:56

2017. április 27-től tekinthető meg a Székesfehérvár repüléstörténetének 100. évfordulója tiszteletére szervezett emlékévhez kapcsolódó rajzkiállítás az MH Összhaderőnemi Parancsnokság Galériájában. A kiállításra a Vasvári Pál Általános Iskolának több mint 120 alsó és felső tagozatos diákja készített alkotást.

Hirdetés

Az iskola több programmal is kapcsolódott a város repüléstörténetének centenáriumi emlékévéhez. Az intézmény pincegalériájában korabeli fotók, élethű makettek és eszközök idézik fel az elmúlt 100 esztendőt. Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság Galériájában április 27-től tekinthető meg a kiállítás.

Laczkó Gábor igazgató megnyitójában kiemelte: nincs az országban még egy olyan város, ahol egy időben négy repülőtér is működött, illetve olyan jelentős katonai hagyományokkal rendelkezne, mint Székesfehérvár. Hangsúlyozta: az iskola oktatásában fontos szerepet tölt be a honvédelmi nevelés, amely nemcsak elméleti szinten, hanem a tettekben is megvalósul.

Huszár János vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka megköszönte az együttműködést az igazgatónak, a kiállítás koordinátorának, Matyi József tanítónak, valamint a felkészítőnek, Heer Anita rajzszakos tanárnőnek. A vezérőrnagy emléklapot adományozott Andó Anna, Kolek Zsombor és Szabó Vilma tanulók részére kiemelkedő munkájukért.

 

Forrás: honvedelem.hu/Jakab Krisztina​

KultúraSzékesfehérvárrepüléstörténetrajzkiállításMH Összhaderőnemi Parancsnokság