2024.04.20, Szombat

Székesfehérváron is megtekinthető a Nemzetközi Miniatűr Kiállítás

mti

2017.05.27. 19:00

2017. május 26-án a Szent István Művelődési Házban is megnyílt a festményeket, grafikákat, tusrajzokat, pasztelleket, fotókat, reliefeket, textileket és kerámiákat is bemutató miniatűr kiállítás.

Hirdetés

A kiállítást szervező Szín-Folt Művészeti Alapítvány kuratóriumi elnöke, Szabó Károly Attila az MTI-nek csütörtökön elmondta: 22 éve minden esztendőben kiírják pályázatukat, a beérkezett miniatűr alkotásokat pedig igyekeznek a nagyközönséggel is megismertetni. A 22. Nemzetközi Miniatűr Kiállítás felhívására hat ország hetven művésze jelentkezett - hivatásos és műkedvelő kategóriában -, az ő hétszáz alkotásuk lesz megtekinthető Kaposvár után Székesfehérváron is.

A kuratóriumi elnök közölte, hogy ötször öt, ötször tíz és tízszer tíz centiméteres keretbe kellett az alkotóknak elhelyezniük műveiket, amelyeket a fehérvári megnyitón Kozák Attila képzőművész ajánl az érdeklődők figyelmébe.

A miniatűrök június 23-ig tekinthetők meg Székesfehérváron, majd Siófokon és Balatonmáriafürdőn is bemutatják az alkotásokat.

 

Forrás: mti

KultúraSzékesfehérvárkiállításfestészetképzőművészetminiatűr