2024.03.28, Csütörtök
Dunaújvárosi díjazottja is van a diákírók és diákköltők irodalmi pályázatának
Kép: pixabay.com/illusztráció

Dunaújvárosi díjazottja is van a diákírók és diákköltők irodalmi pályázatának

mti

2017.04.24. 09:01

Sárváron adták át a 40. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázat díjait. A díjazottak között szerepel egy dunaújvárosi kiválóság is.

Hirdetés

Mezey Katalin, Kossuth-díjas költő, író, az Írók Szakszervezetének és az Írók Alapítványának vezetője, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagjának tájékoztatása szerint az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete, a Sárvári Tinódi Gimnázium, valamint Sárvár önkormányzata idén is meghirdette a Kárpát-medencei diákírók és diákköltők irodalmi pályázatát, valamint ahhoz kapcsolódóan április 18-21 között megszervezte a diákírók és diákköltők találkozóját, amelyre azt az ötven diákot hívták meg az idei pályázók közül, akik a zsűri szerint a legjobban szerepeltek.

Hozzáfűzte: a pályázatokat értékelő előzsűri és zsűri tagjai voltak Baán Tibor költő, esszéista, Bertha Zoltán József Attila-díjas irodalomtörténész, Gere Zsolt irodalomtörténész, Jámborné Balog Tünde József Attila-díjas prózaíró, Kemény István József Attila-díjas költő, író, Kontra Ferenc Márai Sándor és József Attila-díjas prózaíró, szerkesztő, Mezey Katalin, Papp Márió Hanibal Lucic-díjas költő, szerkesztő és Vörös István József Attila-díjas költő, műfordító.

Idén is vers, próza és tanulmány kategóriában adtak át díjakat. Vers kategóriában bronz oklevelet vehetett át Körösztös Gergő, Dunaújvárosból.

 

Forrás: mti

KultúradíjátadásirodalomdiákokKárpát-medencei Középiskolás Irodalmi PályázatSárvár