2024.03.29, Péntek

A jótékonykodás jegyében telt a II. Székesfehérvári Székely Bál

szekesfehervar.hu

2017.03.05. 15:35

Több mint kétszázötvenen mulattak a II. Székesfehérvári Székely Bálon. A vendégeket népzenei műsorral, élőzenével és többfogásos, hamisítatlan székely vacsorával várták a szervezők. A hajnalig tartó mulatsággal több nemes célt is támogattak a megjelentek.

Hirdetés

A II. Székesfehérvári Székely Bálon a nyitótáncot a szentegyházi Hüpürcsős néptánccsoport adta a nyitótáncot, ahol olyan tradicionális étkeket kóstolhattak meg a résztvevők a vacsorán, mint a tárkonyos bárányleves, a radnai és a csíki pecsenye, valamint a székelykáposzta. A II. Székesfehérvári Székely Bálon a büfé kínálata külhoni, elsősorban székely termékekből állt, emellett közkívánatra volt Igazi Csíki sör és áfonya pálinka is. A jóízű vacsora végén az Asterix Live Band együttes húzta talpalávalót a Star Academy előző szériájának a győztesével, a csíkszeredai származású Szőcs Renátával. A bálon fellépett Varga Miklós és Varga Vivien is, akik egy nyolctagú zenekar kíséretével adtak elő részleteket az István, a király című rockoperából. A rendezvényen tombolasorsolást és képárverést is tartottak értékes nyereményekért.

A II. Székesfehérvári Székely Bál több jótékonysági célt is szolgált. A bevételből a Dévai Szent Ferenc Alapítvány csíksomlyói és székesfehérvári otthonainak lakóit nyári csere-táboroztatását, a kárpátaljai Guti Községi Óvoda elavult fűtőtesteinek és nyílászáróinak korszerűsítését, a székelyföldi Szentegyháza környezetszépítő akcióját, továbbá a székelyudvarhelyi Orbán Alapítványt is támogatják. A jótékonykodás nem ért véget a szombat esti rendezvénnyel, ugyanis a támogatói jegyek értékesítését egészen március 31-ig meghosszabbították. A jegyeket a VÁLASZ Egyesület irodájában (Prohászka út 67.) hétfőtől péntekig munkaidőben.

KultúraSzékesfehérvárszékelyjótékonykodásII. Székesfehérvári Székely Bálbál