2024.04.24, Szerda

Páratlanul különleges építészeti tárlat nyílt a Tolnai utcai Tagkönyvtárban

okkfehervar.hu

2017.02.06. 15:05

2017. február 7-én, 11.00 órától nyílik meg Sárosi István kiállítása „A XX. század első felének építészete képeslapokon” címmel a Vörösmarty Mihály Könyvtár Tolnai utcai Tagkönyvtárában. A tárlat egészen február 18-ig, a könyvtár nyitvatartási idejében látogatható.

Hirdetés

Sárosi István budapesti magángyűjtő 50 ezres képeslap-kollekciója már gyakran szerepelt különféle témájú kiállításokon. Az elmúlt évek során többek között a magyar festők, grafikusok és textilművészek munkáit, Afrika tájait, valamint a Balaton szépségeit is bemutatta képeslapjaival. A nyugdíjas gyűjtő ezúttal a XX. századi első felének építészeti különlegességeiből válogatott több száz képeslapot a Vörösmarty Mihály Könyvtár Tolnai utcai Tagkönyvtárának.

Az egykori mérnök már tíz éves kora óta gyűjti a lapokat, melyeket földrajzilag rendszerez. A székesfehérvári közönség a több száz képeslapon ezúttal olyan építészeti különlegességeket tekinthet meg a XX. század első feléből, mint a gödöllői községháza, vagy a szabadkai városháza. A képeslapok alatt rövid leírás is olvasható lesz az épületekről.

„A XX. század első felének építészete képeslapokon” című kiállítást kedden délelőtt 11.00 órakor nyitják meg. A tárlatot egészen február 18-ig látogathatja a közönség a Vörösmarty Mihály Könyvtár Tolnai utcai Tagkönyvtárának nyitvatartási idejében.

A kiállítással kapcsolatban további információ a www.vmk.hu oldalon olvasható.

KultúraSzékesfehérvárépítészeti kiállításVörösmarty Mihály KönyvtárSárosi István