2024.04.24, Szerda

Kiseprűzik a telet! – Jön a fehérvári farsangfarki felvonulás

szekesfehervar.hu

2017.02.21. 16:32

2017. február 26-án, vasárnap délután tartják a hagyományos farsangfarki felvonulást és Asszonyfarsangot Székesfehérvár belvárosában. Idén különösen számítanak a kisgyermekes anyukák részvételére, hiszen a legkreatívabbak díjazásban részesülnek.

Hirdetés

A Szabad Színház társulata és a Fejér Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház idén is hagyományos fehérvári farsangfarki felvonulásra és Asszonyfarsangra várja az érdeklődőket Székesfehérvár Belvárosában. A program február 26-án, vasárnap délután 3 órakor az Igézőben kezdődik álarc-készítéssel, Kamarás Emese vezetésével, majd 4 órakor indul a jelmezes menet az Országalmáig. A szervezők számítanak azokra a gyermekes családokra, akik ötletes jelmezeiket nemcsak az iskolákban, óvodákban, de a város nyilvánossága előtt is szívesen bemutatnák.

A hagyományos Fehérvári Asszonyfarsang innovációjaként idén különös figyelmet szentelnek a babakocsis kisgyermekes anyukáknak, arra kérve őket, hogy farsangi dekorációval díszítsék a babakocsikat. A legötletesebb kismamákat díjazni fogják, és ajándékban részesülnek a legkreatívabb baba-mama jelmezes párosok is. 16.30 órától „Mujkó mókái” címmel farsangi játékokat szerveznek a gyerekeknek, sőt, rögtönzött utcabál is lesz, amennyiben az időjárás megengedi.

A program ingyenes, mindenkit szeretettel várnak!

 

KultúraSzékesfehérvárprogram farsangfarki felvonulásasszonyfarsanghagyomány