2024.04.20, Szombat
A fiatal nemzedékek nagy mesélőjének hősei most megrajzolhatóak!
Fotó: pixabay.com

A fiatal nemzedékek nagy mesélőjének hősei most megrajzolhatóak!

dunaujvaros.hu

2017.02.20. 11:40

A dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház, Csukás István író életműve előtt tisztelegve rajzpályázatot hirdet diákok részére korhatár nélkül.

Hirdetés

Az alkotások szabadon választott technikával készülhetnek. A munkákat A/4-es vagy A/3-as méretben, passzpartú nélkül kérjük beadni. Az alkotások hátoldalán tüntessék fel a pályázó nevét, életkorát, lakcímét, a kép címét és technikáját. Ha iskolán keresztül pályáznak az iskola nevét, az osztályt és a felkészítő tanár nevét. Csukás István Nagy mesés könyve című mű valamint az Összegyűjtött versek c. kötet hozzáférhető online formában a Digitális Irodalmi Akadémia oldalán: https://pim.hu/hu/dia A beadott munkákat szakmai zsűri javasolja kiállításra és díjazza. Beadási határidő: 2017. március 20. (Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza)

Készíts illusztrációt Csukás István felnőtt versei (Összegyűjtött versek c. kötet), vagy a Csukás István Nagy mesés könyve című művében található versek, mesék egyikéhez, válassz egyet az író kevésbé ismert mesehősei közül és rajzold meg a történetüket:

        Tóni, a póni

        Kelekótya kandúrok

        A nagy papucstolvaj

        Hapci-rakéta a Hókuszpókusz-szigetekre

        Róka Ricsi

        Kalandozás Betűországban

        A kelekótya kiskakas

        Fecskemama bölcsődala

        Brum Brum Brúnó, a lovaglóművész

        Brum Brum Brúnó, a nagy vadász

        Brum Brum Brúnó és a kalózok

Az alkotások szabadon választott technikával készülhetnek. A munkákat A/4-es vagy A/3-as méretben, passzpartú nélkül kérjük beadni. Az alkotások hátoldalán tüntessék fel a pályázó nevét, életkorát, lakcímét, a kép címét és technikáját. Ha iskolán keresztül pályáznak az iskola nevét, az osztályt és a felkészítő tanár nevét. Csukás István Nagy mesés könyve című mű valamint az Összegyűjtött versek c. kötet hozzáférhető online formában a Digitális Irodalmi Akadémia oldalán: https://pim.hu/hu/dia

A beadott munkákat szakmai zsűri javasolja kiállításra és díjazza.

Beadási határidő: 2017. március 20. (Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza)

A kiállítás megnyitója és a pályázat eredményhirdetése: 2017. április 2. (AULA Galéria, Bartók Kamaraszínház)

AktuálisDunaújvárosdiákCsukás IstvánrajzpályázatmeseBartók Kamaraszínház