2024.04.19, Péntek

Karácsonyi ünnepség a kórház gyermekosztályán

szekesfehervar.hu

2016.12.23. 13:15

Csütörtökön délelőtt a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött, Csecsemő és Gyermekosztályán szerveztek karácsonyi ünnepséget az ápolást igénylő kisgyermekek és szüleik részére.

Hirdetés

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött, Csecsemő és Gyermekosztálya 133 férőhellyel működik. A koraszülöttekkel együtt jelenleg körülbelül 30 beteget ápolnak az osztályon. Egyetlen család számára sem könnyű, ha a kisgyermekük kórházban van, különösen karácsonykor. Éppen ezért az orvosok és az ápolók igyekeznek mindent megtenni azért, hogy a várva várt ünnepet a lehető legtöbben már otthonukban töltsék és csak az állandó orvosi felügyeletet igénylő betegek maradjanak az intézményben.

Dr. Simon Gábor osztályvezető főorvos köszöntét fejezte ki a támogatóknak, akik adományaikkal egész évben és ezúttal is segítették a beteg gyermekek gondozását. Az osztályvezető főorvos külön kiemelte, hogy az idei évben nagy volumenű támogatást kap az osztály a város jótékonysági rendezvényeinek köszönhetően, amelynek révén lehetőség nyílik az osztály ágyainak lecserélésére. A gyerekeknek azt kívánta, hogy december 24-én este már otthonukban ünnepelhessenek, majd megköszönte az évről évre közreműködő Mits családnak a kedves fellépést, és áldott, boldog ünnepeket kívánt mindenkinek.

Székesfehérvár Önkormányzatának ajándékát Brájer Éva alpolgármester adta át a gyermekosztály kis betegeinek és meglepetéssel készült a kicsiknek Spányi Antal megyéspüspök is. A kórház gyermekosztályának szép hagyományával kapcsolatban Brájer Éva alpolgármester az ünnepséget szervező főorvos és dolgozók munkáját, valamint a fellépő zenész család közreműködését méltatta. „Ugyan sokan hazamehetnek karácsony estére a gyerekek közül, de többeknek nagyobb biztonság itt maradni. A város – mint minden évben – ajándékkal kedveskedik. Talán ez az év kiemeltebb a gyermekosztály tekintetében, hiszen 2017 januárjában a Jótékonysági Adventi Futás és a Miklósa Erika fővédnökségével szerevezett Székesfehérvári Jótékonysági Estély bevételéből lecserélhetik az osztály betegágyait.” – mondta el az alpolgármester.

KultúrakarácsonyFejér megyeszent györgy kórházgyermekosztály