2024.04.20, Szombat

20 órán át olvasták a Bibliát

szekesfehervar.hu/Gáspár Péter

2016.11.29. 19:19

Ötödik alkalommal is megrendezték az országos szinten páratlan fehérvári eseményt. A különböző felekezetek együttműködésén alapuló maraton vasárnap éjfél előtt ért véget.

Hirdetés

Advent első vasárnapján önkéntes jelentkezők olvasták fel az Újszövetséget a Vörösmarty Színház nagyszínpadán. A maraton vasárnap hajnali 4 órakor indult és éjfélkor fejeződött be. A különleges lelki eseményt 2012-ben indította útjára a Vörösmarty Színház és mára igazi fehérvári eseménnyé vált.

A hagyományos programban idén újítások is voltak, a színház kávézójának színpadán többórás zenei program volt. A Ciszterci Szent István Gimnázium és a Hermann László Zeneiskola tanulói szívesen csatlakoztak az Újszövetség Maratonhoz, hogy műsoraikkal emeljék az esemény fényét. A megközelítőleg 20 órán keresztül tartó felolvasás utolsó akkordjaként Somogyi László református lelkészi elnök és Bencze András evangélikus lelkész olvasott fel az Újszövetségből. Az V. Újszövetség Maratont Székesfehérvár Megyei Jogú Város honlapján élőben követhették az érdeklődők.

KultúraSzékesfehérváradventmaratonBiblia