2024.04.19, Péntek

Négynapos dínom-dánom Móron

2016.09.28. 15:03

Október első hétvégéje évtizedek óta egyet jelent az ország egyik legrangosabb borfesztiváljával, a Móri Bornapokkal. Szeptember 29. és október 2. között ez idén sem lesz másképp.

Hirdetés

1934-óta rendezik meg a Móri Bornapokat, ahol az idelátogatók ízelítőt kapnak a vidék legjobb boraiból, táncelőadásaiból és ételeiből, megtapasztalhatják a Móri Borvidék borászainak vendégszeretetét. 

A város egész területén, számos helyszínen több ezer látogató számára kínálnak rendkívül sokrétű hagyományőrző, kulturális, sport és szórakoztató lehetőséget, emellett az idelátogató hazai és külföldi vendégek megismerkedhetnek a város egyre gazdagodó kulturális értékeivel. Az idei fesztivál a néptánc és a népzene jegyében zajlik.

Borkóstolás, borkirálynő választás, kiállítások, koncertek, utcabálok, szüreti felvonulás, népművészeti kirakodóvásár, gyerekműsorok, sportprogramok és színes forgatag fogadja az érdeklődőket szeptember 29. és október 2. között.

 

A fellépők között lesz a Halott Pénz, Rúzsa Magdi, Kiss Ádám, The Biebers, Szabó Balázs Bandája, Fenyő Miklós, Bereczki Zoltán és még sorolhatnánk.

- Célunk, hogy minden korosztály megtalálja a magának tetsző programot, így például minden délutánra és estére próbáltunk olyan eseményt szervezni, ami megszólít egy-egy közönséget. A csütörtöki dumaszínházas indításra valószínűleg már a csillárra sem lehet jegyet kapni, a Fenyő Miklós-koncert is olyan közönséget mozgat meg, melyben idősebbek és fiatalabbak is egyaránt megtalálhatók. A Bereczki Zoltán-koncert az operett és musical szerelmeseit vonzza, lesz egy ifjú tehetség Rúzsa Magdi is, illetve valószínűleg a vasárnapi Halott Pénz-koncert idejére is kitehetjük a "Megtelt Mór" táblát. Mivel több koncert is az éjszakába nyúlóan ér véget, így a biztonságra is különös figyelmet fordítunk, például két óránként ingyenes buszjáratok fognak indulni a megyeszékhelyig. Ettől függetlenül, mivel nagy tömeg várható, mindenkinek a figyelmét szeretném felhívni a türelemre, figyeljünk egymásra - mondta Fenyves Péter polgármester az fmc.hu-nak.

Kultúraprogramokmóri bornapok