2024.03.28, Csütörtök

Jövő hétvégén pótolják a Kultúrkorzó elmaradt produkcióit

2016.07.25. 15:16

Pénteken és szombaton is változatos programok várják az érdeklődőket.

Hirdetés

Két héttel ezelőtt a kedvezőtlen időjárás miatt elmaradtak a Fehérvári KultúrKorzó programjai. Ezeket a produkciókat a jövő hétvégén pótolják: augusztus 5-én, pénteken este 20.30 órától a Kongattack – Agárdi kongások lépnek fel, majd augusztus 6-án, szombaton 17.00 órakor a „Erdőn, mezőn” nevet viselő formáció koncertezik, ezt követően 21.00 órától a Prometheus Project tagjai mutatnak be látványos előadást.

 

Agusztus 5-én, pénteken este 20.30 órától a Kongattack várja a közönséget a Hotel Magyar Király előtti téren. Az agárdi ütőhangszeres formációt először 2015-ben a Hungary's Got Talentben láthatta szélesebb körben a közönség. A fehérváriak számára azonban nem ismeretlenek, hiszen már többször, több helyen felléptek a városban, például a tavalyi KultúrKorzón is. Az együttes tagjai már 16 éve zenélnek együtt: 2000 nyarán volt az első „fellépésük” az agárdi aluljáróban, és rövid idő alatt annyira népszerűek lettek, hogy ma már színpadi koncerteken lépnek fel és a környékbeli ifjúság zenei nevelésében is tevékenyen részt vesznek.

 

Szombaton sem marad a Belváros közönsége fülbemászó dallamok és pezsgő hangulat nélkül. Augusztus 6-án, szombaton 17.00 órakor az „Erdőn, mezőn” nevet viselő formáció lép színpadra a Mátyás király-emlékműnél. A zenekar magyar népdalokat játszik autentikus formában, újragondolt kísérettel. A férfi énekhangot nagybőgő és akusztikus gitár kíséri.

 

Szombaton ezen kívül nemcsak zenével csábítják az érdeklődőket a Belvárosba: 21.00 órától a Prometheus Project tűzzsonglőrei kápráztatják el a nagyérdeműt látványos bemutatóikkal az Országalmától a Fő utcán át egészen a Hotel Magyar Király előtti térig. Soraikat fehérvári zsonglőrök mellett veszprémi, budapesti és gyulai művészek is színesítik. Tárházukban olyan eszközök szerepelnek, mint a hosszúbot, a poi, az angyalszárny, a virágpálca, a tüzes legyező, a mazsorett pálca, a tüzes hullahopp és a kéztűz.

KultúraSzékesfehérvárKultúrkorzó