2024.04.19, Péntek

Elrajtolt az EFOTT

2016.07.13. 12:40

A vártnál hamarabb indult a buli Velencén

Hirdetés

Kedden megnyitotta kapuit az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója. A kánikulára való tekintettel a látogatók a kiírtnál korábban vehették birtokba a tópartot. A nyitónapon igazi zenei kavalkád fogadta az érdeklődőket, a '90-es évek sztárjaitól Kis Grófon át az elektro-techno stílusig.

Maszlavér Gábor, az EFOTT fesztiváligazgatója a megnyitón elmondta: 41. alkalommal rendezik meg a vasárnapig tartó EFOTT-ot. Hangsúlyozta, hogy továbbra is arra az öt alappillérre építik a rendezvényt, amelyekre az elődök: a kultúrára, a zenei programokra, a turisztikára, a sportra és a gasztronómiára.

– Bár a kapunyitást kedden 14 órától hirdettük meg, 13 órára már teljesen készen álltunk, és úgy döntöttünk, nem csak vízosztással könnyítjük a kánikulában várakozók helyzetét, de hamarabb el is indítjuk a beengedést, hogy a fesztiválozók a további időt már a vízparton tölthessék  mondta el a fesztiváligazgató.
 

A fesztivál házigazdája idén először két felsőoktatási intézmény: a Debreceni Egyetem a kulturális és civil programokért, míg a Testnevelési Egyetem a sportprogramokért felel.
    

A rendezvény területe idén csaknem 30 hektár, jóval hosszabb a strandrész, emellett erősebb infrastruktúrával, több kiszolgáló létesítménnyel, büfékkel, illemhelyekkel várják a látogatókat. Idén saját wakeboard-pályája és két strandröplabdapályája is van a rendezvénynek, de vízilabdázás és sárkányhajózás is színesíti a programokat.
    

A fellépők között van a brit Zomboy és Rudimental, Borgeous az Egyesült Államokból, valamint a holland Firebeatz és Headhunterz. A magyar vonalat képviseli többek mellett Nótár Mary, Kis Grófo, a Kozmix, a Desperado, az UFO, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Margaret Island, a Mary PopKids, az Ivan & the Parazol, a 30Y, Majka & Curtis, Kowalsky meg a Vega, a Tankcsapda, a Paddy & the Rats, a Brains, a Wellhello, a Halott Pénz, a Bëlga, a Magashegyi Underground, Szabó Balázs Bandája, az Irie Maffia, az Anna & the Barbies, a Kelemen Kabátban, a Péterfy Bori & The Love Band, a Bohemian Betyars és az Ocho Macho.

KultúraVelencefesztiválEFOTTVelencei-tóbuli