2024.04.25, Csütörtök
Nagyszabású teljesítménytúra indul a Vértesben
Kép: pixabay.com/illusztráció

Nagyszabású teljesítménytúra indul a Vértesben

fejer.hu

2017.08.04. 09:44

2017. augusztus 5-én, szombaton a székesfehérvári Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület nagyszabású teljesítménytúrát szervez Vértesi Barangolások címmel, amelyet gánti indulással, négy távon lehet teljesíteni.

Hirdetés

A túrázók harapnivalót, útközben vizet kapnak, hogy bírják a gyaloglást a várható nagy hőségben is. 

A Vértesi Barangolások a Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület hagyományos programja, amelyet ezúttal is a térség egyik legfontosabb turisztikai célpontjáról, Gántról indítanak. Az indulók négy táv közül választhatnak: az 5, illetve 10 kilométert teljesítők reggel 8 órától, a 25, vagy akár 50 kilométeren indulók már reggel 6 órától nevezhetnek, a rajt és a cél a helyi általános iskolánál lesz. A látnivalók távfüggőek, azonban a település felett magasodó, szép kilátást nyújtó sziklás fennsíkon mindegyik túra útvonala elhalad.

Az indulók térképet, útvonalleírást, útközben vizet és meglepetést kapnak, sőt, az 50 kilométert teljesítőknek a gyaloglás során is osztanak harapnivalót. A célba érkezőket lekváros és zsíros kenyérrel várják, a sikeres teljesítőket névre szóló emléklappal és kitűzővel díjazzák. A rajtnál lesz vízvételi és csomagmegőrzési lehetőség. A szervezők kérik, hogy a környezet megóvása érdekében mindenki hozzon magával poharat! A program része az „Észak-Dunántúli Kupa”, a „Fejér megye teljesítménytúrázója” és az IVV (Nemzetközi Népsport Mozgalom) túramozgalmaknak. A Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület szeretettel várja a sportolni, kikapcsolódni vágyókat!

 

Forrás: fejer.hu

KitekintőFejér megyeteljesítménytúraVértesszabadidő