2024.04.19, Péntek

A glasgow-i világbajnokságon is remekel a móri tollaslabdázó

mti

2017.08.22. 12:33

A móri Krausz Gergely újfent a legjobb 32 közé jutott a glasgow-i tollaslabda-világbajnokságon.

Hirdetés

A pécsi Multi Alarm SE 21 éves játékosa - az első magyar férfi tollaslabdázó, aki kvalifikáció alapján kijutott világbajnokságra - a hétfői nyitófordulós összecsapáson az osztrák Vilson Vattanirappellel találkozott, akit tavaly novemberben két játszmában legyőzött.

A szoros kezdés után az első szett közepére hatpontos hátrányba került Krausz (9-15), s bár 17-17-nél beérte ellenfelét, végül elvesztette a szettet.

A második játszmát az első végében mutatotthoz hasonló összpontosítással kezdte, így a technikai szünetre 11-7-es előnyt dolgozott ki, amelyet tovább növelve magabiztosan egyenlített.

A harmadik szettben végig dominált a magyar tollaslabdázó, s magabiztos játékkal harcolta ki a továbbjutást.

"Úgy vágtam neki a mérkőzésnek, hogy tudtam, ha hozom a jó játékomat, nyernem kell" - értékelt az MTI kérdésére Krausz. Hozzátette, bizonytalanul kezdte a találkozót, de egy jó taktikai váltásnak köszönhetően sikerült összeszednie magát és fordítania.

Alan McIlvain szövetségi kapitány úgy fogalmazott, mindkét játékos idegesen kezdett, ám a második szettől Krausz szélesebben tudta használni a pályát, hátul tartotta ellenfelét, és ez kifizetődött.

Krausz ellenfele a második fordulóban az első kiemelt dél-koreai Szon Van Ho lesz, aki két szettben búcsúztatta a finn bajnok Kalle Koljonent.

 

Forrás: mti

KitekintőtollaslabdaMórvilágbajnokság2017 augusztus