2024.04.25, Csütörtök

Világversenyen szerzett ezüstérmet a magyaralmásiak Pater sajtja

nosalty.hu, minalunk.hu/mor

2017.06.24. 10:30

A félezernél is több induló között három magyar - köztük a Magyaralmási Pater - sajtot küldött dobogóra a 80 tagú zsűri a francia Mondial du Fromage-on, a sajtok legjelentősebb világversenyén - adta hírül a nosalty.hu portál.

Hirdetés

A Párizs melletti Torusban zajló  Mondial du Fromage-on a leghíresebb sajtkészítő nemzetek – mint a francia, holland, olasz – mellett számos ország képviseltette magát, újdonságnak számított Magyarország, Brazília és Japán. A versenyre mintegy 600 sajtkülönlegességet neveztek, amit zárt ajtók mögött, 80 tagú zsűri bírált.

Mint írják, a Mondial du Fromage 2017 sajt világversenyen Keménysajt kategóriában II. helyezést ért el a Magyaralmási Pater sajt!

 

A Magyaralmási Pater sajt

Magyaralmás a Balaton északkeleti szomszédságában, az egykori királyi város, Székesfehérvár mellett helyezkedik el. A terület kiváló mikroklímája, valamint páratlan állat- és növényvilága évszázadok óta segíti a mezőgazdasággal és állattenyésztéssel foglalkozó gazdák életét. A kellemes környezeti adottságoknak, az ősi recepteknek, illetve a nagy gondossággal és szakértelemmel kitermelt tejnek köszönhetően, kiváló minőségű érlelt sajtokat és tejtermékeket állítanak elő a modern, dinamikusan fejlődő magyaralmási gazdaságban.

A Pater kézműves sajtok készítése során, sikeresen ötvözik a hagyományos apátsági sajtgyártás kultúráját a modern technológiával. A premontrei apátság történelmi távlatokból is megvizsgálta és alátámasztotta ezen minőségi sajtok receptúráját.

Pater min. 9 hónapig érlelt kemény sajt.

 

Forrás: nosalty.hu, minalunk.hu/mor

KitekintőFejér megyesajtgasztronómiaMagyaralmásPatervilágverseny