2024.03.28, Csütörtök

Ausztriában is bemutatkozott Székesfehérvár

turizmusonline.hu

2017.06.23. 10:49

2017. június 20-án a Városi Porték elnevezésű város-prezentációs rendezvény keretében Székeshehérvár városa mutatta be turisztikai- és kulturális kincseit, a Balassi Intézet - Collegium Hungaricum bécsi épületében.

Hirdetés

Az ausztriai Club Pannónia szervezésében idén június 20-án hetedik alkalommal került sor a hagyomágyos Városi Porték elnevezésű város-prezentációs rendezvényre, amely keretében Székeshehérvár városa mutatta be turisztikai- és kulturális kincseit, a Balassi Intézet - Collegium Hungaricum bécsi épületében.

Kovács Balázs, Ausztriában élő turisztikai szakértő bevezetőjében elmondta, hogy Székesfehérvár és a közép-dunántúli desztináció még titkos tippnek számít az osztrákok körében, az ausztriai vendégéjszakák alig 3 százaléka realizálódik e területen, így hatalmas rejtett tartalékok vannak az osztrák beutazás vonatkozásában.

A turisztikai szakértő elmodta, hogy a királyi város a Velencei-tóval közösen egységes desztinációt alkotva számos attrakcióval várja a kultúrára, öko- és aktív turizmusra egyaránt nyitott családokat.

A Modern Városok Program keretében 50 millió eurónak megfelelő összegből újabb beruházások szolgálják majd a turisztikai és kulturális attrakciók bővítését, valamint a városban élők és városba látogatók életminőségének javítását.

 

Forrás: turizmusonline.hu

KitekintőSzékesfehérvárkultúraturisztikaVárosi PortékBécsBalassi Intézet - Collegium Hungaricum