2024.04.18, Csütörtök

Terrotámadást kiáltottak a metróbaleset után

mti

2016.12.05. 17:23

Kilenc sérültet vittek kórházba zúzódásokkal, végtagsérülésekkel.

Hirdetés

Már az első másodpercekben sikítoztak és sírtak az emberek a budapesti metróbaleset után. Többen azt kiabálták, hogy "terrortámadás". Azonnal kitört a pánik, mindenki ment, amerre látott, mert "tényleg azt hittük, hogy terrortámadás történt" - mondta az Origónak az egyik utas, aki az álló metrón volt az ütközéskor.

Hétfő reggel 6 óra 45 perc körül ütközött össze két metrószerelvény a 2-es vonalon,

a Pillangó utcai metrómegálló közelében. A rendőrség tudatta: a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztálya az üggyel összefüggésben ismeretlen tettes ellen indított büntetőeljárást vasúti közlekedés veszélyeztetése vétség elkövetésének gyanúja miatt.

A balesetben a Közlekedésbiztonsági Szervezet helyszíni szemléjének megállapításai szerint szerepet játszott a hátsó szerelvény megcsúszása. A vonatok adatrögzítőiből kinyert adatokat várhatóan szerdára értékelik.

Az Országos Mentőszolgálat korábban közölte, hogy

kilenc sérültet vittek kórházba zúzódásokkal, végtagsérülésekkel,

a helyszíni vizsgálat alapján egyikük sem volt életveszélyes állapotban.

Bolla Tibor, a BKV elnök-vezérigazgatója a helyszínen tartott sajtótájékoztatón elmondta: várhatóan kedd reggeltől jár újra teljes vonalon a 2-es metró. Közölte, műszaki hibára utaló jelek egyelőre nincsenek, a fékrendszer minden vizsgán átment, így nem zárják ki az emberi mulasztás lehetőségét sem.

 

Helyi hírekterrormetró