2024.04.19, Péntek
Segít a dunaújvárosi háziorvosoknak az önkormányzat
Illusztráció: Pixabay

Segít a dunaújvárosi háziorvosoknak az önkormányzat

dunaujvaros.hu

2021.04.06. 12:22

Az oltásszervezés közben felhalmozódott adminisztrációs feladatok elvégzésében segíti a dunaújvárosi háziorvosok munkáját a város önkormányzata. Barta Endre alpolgármester már március elején kerekasztal-beszélgetést tartott, ahol a háziorvosokkal közösen a segítségnyújtás részleteit beszélték át.

Hirdetés

– A megbeszélés előzményeként egyeztetéseket folytattunk dr. Táborosi Évával, a Dunaújvárosi Vállalkozó Háziorvosok Egyesületének társelnökével, aki kifejezetten kérte az önkormányzat segítségét az oltásszervezés közben várhatóan felhalmozódó adminisztrációs feladatok elvégzéséhez. Amikor a belügyminisztérium megküldte felkérését, már gyorsan tudtunk reagálni: két hete a hivatal négy munkatársa kezdte meg a telefonhívásokat és az adminisztrációs munkát – örömmel mondhatom, hogy az eddig megkapott listákat mind fel is dolgozták.

Barta Endre kiemelte: a megállapodásnak megfelelően újabb közös egyeztetésre került sor a háziorvosokkal, ahol a felmerülő igények alapján megállapodás született a segítségnyújtás további formáiról.

Ennek megfelelően a hivatal munkatársai az oltópontra történő regisztrálásban, és a hivatalhoz eljuttatott nyomtatványok sokszorosításával segítik a háziorvosok munkáját, hogy minél gördülékenyebben történjen az oltás. Emellett több, az Egészségmegőrzési Központ állományában dolgozó iskolai védőnőt is átirányították a háziorvosi rendelőkbe. Az alpolgármester hangsúlyozta: az önkormányzat a lehetőségeihez képest minden segítséget megad, hiszen mindannyiunk érdeke, hogy mihamarabb túl lehessünk a COVID-járványon, és visszakaphassuk korábbi életünket.

Helyi hírekDunaújvárosvédőoltásKoronavírus