2024.03.28, Csütörtök
A bajnokot kell megállítania a kupában a Vidinek
illusztráció - pixabay

A bajnokot kell megállítania a kupában a Vidinek

mti

2021.02.22. 10:35

Többek között Ferencváros-MOL Fehérvár FC rangadót is rendeznek a labdarúgó MOL Magyar Kupa hétközi nyolcaddöntőjében.

Hirdetés

A magyar futball két meghatározó klubja a Groupama Arénában csap össze egymással szerdán este. A csapatok teljesen ellentétes előjelekkel várják a rangadót, mert amíg a zöld-fehérek magabiztos, 14 pontos előnnyel vezetik a bajnoki tabellát, addig a székesfehérváriak hat nyeretlen fordulót követően már a második helyezettől is hat ponttal vannak lemaradva. 

Bár az utóbbi hetekben a fővárosiak játéka sem annyira meggyőző, mint az őszi szezonban, de így is sorozatban hét tétmérkőzésen nem találtak legyőzőre. A riválistól a sikertelen periódus miatt távozott Márton Gábor vezetőedző és mivel utódját még nem jelölték ki, így ideiglenesen Szalai Tamás irányítja az együttest, amely a váltás ellenére vereséget szenvedett hétvégén a sereghajtó Diósgyőrtől.   

A negyeddöntőben biztosan lesz legalább egy alacsonyabb osztályú csapat, ugyanis az NB II-ben listavezető Debreceni VSC a szintén másodosztályú Siófokkal találkozik. Rajtuk kívül még az ugyancsak NB II-es Szombathelyi Haladás és a harmadosztályú Tállya KSE juthat a legjobb nyolc közé nem élvonalbeli gárdaként: előbbi a Kisvárdát, utóbbi az MTK fogadja.   

A címvédő, de a bajnokságban kieső helyen álló Budapest Honvéd a Zalaegerszeg vendége lesz. A párharcok egy mérkőzésen dőlnek el.   

MOL Magyar Kupa, nyolcaddöntő:
    kedd:
Mezőkövesd Zsóry FC-Diósgyőri VTK 17.30
    szerda:
Paksi FC-Budafoki MTE 13.00
Tállya KSE (NB III)-MTK Budapest 13.00
ZTE FC-Budapest Honvéd 14.00
Puskás Akadémia FC-Újpest FC 16.00
Debreceni VSC (NB II)-BFC Siófok (NB II) 16.00
Szombathelyi Haladás (NB II)-Kisvárda Master Good 17.00
Ferencvárosi TC-MOL Fehérvár FC 17.30

 

Helyi hírekfociMOL Fehérvár FC