2024.04.19, Péntek
Új tornacsarnokot kap a 901 éves ciszterci rend fehérvári gimnáziuma
szekesfehervar.hu

Új tornacsarnokot kap a 901 éves ciszterci rend fehérvári gimnáziuma

magyarepitok.hu

2020.06.02. 07:05

Egy új étterem is épül, mely egybenyitható lesz a csarnok lelátójával, így multifunkcionális lehetőségeket kínál a rendezvényekhez.

Hirdetés

A TED-en megjelent a Székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium bővítésének és belő átalakítására kiírt közbeszerzés.


Erről szól a projekt

A becsült értékén nettó 1,89 milliárd forintos beruházásban egy új sportközpont jön létre a meglévő díszterem és a tornaterem között. A kétszintes épületben többek közt öltözők, irodák és kondicionáló terem jön létre. Az új épületszárny földszintjén kap helyet a konyha, az étterem, a testnevelő tanári blokk és egy új zsibongó. A jelenlegi díszterem és zsibongó szintén átépül, elsősorban a további bővítés lehetőségének megteremtése miatt.

A 963 négyzetméteres bővítés után, valamint a lebontott épületrész helyetti 1310 négyzetméteres újjáépítés után az ingatlan bruttó beépített alapterülete 3757 négyzetméter lesz.


Közel ezeréves múlt

A szekesfehervar.hu korábbi híre szerint a gimnáziumban olyan modern tornacsarnokot alakítanak ki, amelyben külön helyiséget kap a szertorna. Az új étterem a tornacsarnok lelátójával egybenyitható lesz, így multifunkcionális lehetőségeket kínál a rendezvényekhez.

A gimnázium az idézett cikk szerint 2,6 milliárd forintos támogatással fog megújulni és bővülni. A támogatói döntés összefüggésben áll azzal, hogy a ciszterci rend 2019-ben ünnepelte 900. évfordulóját.

Helyi hírekSzékesfehérvároktatási beruházásiskolaépítés