2024.04.16, Kedd
A leállás után Székesfehérváron „ébred” a hazai teniszélet
szekesfehervar.hu

A leállás után Székesfehérváron „ébred” a hazai teniszélet

szekesfehervarhu

2020.06.02. 16:58

Az „újraindulás” után a teniszezők reagáltak a leggyorsabban, és próbáltak mihamarabb visszatérni a rendes kerékvágásba. Talán nem véletlenül, hiszen a sportág sajátossága okán – egy-egy sportoló a pálya két végében, hálóval elválasztva – a biztonságosan űzhető testmozgások közé tartozik.

Hirdetés

A Kiskút Tenisz Klubban a pandémiás időszak előtt, március 15-én rendeztek utoljára tornát, majd ott is megálljt parancsolt a koronavírus, és a kihirdetett veszélyhelyzet. Ahogy jöttek a lazítások, úgy kezdek újra egyre többen ütőt ragadni, és hódolni kedvelt sportáguknak. Május végéhez közeledve pedig már a Magyar Tenisz Szövetség versenynaptárát is mindenki megtekinthette, melyben több helyen is megtalálhatjuk Székesfehérvár nevét, mint házigazda. A Kiskút Tenisz Klub pedig már két, úgynevezett háziversenyen már túl is van. A május 23-ai hétvégén közel húsz párral rendeztek amatőr felnőtt versenyt, míg május utolsó szombatja a gyerekeké volt. A Kiskút útján komoly mezőny jött össze az U12-es kupán, a lányoknál például a magyar ranglista első tíz helyezettje közül nyolcan is leadták nevezésüket. A Kiskút Kupát a lányoknál végül Kálmán Luca nyerte, míg a fiúknál Lázár Tamás győzött.

A honi teniszélet hivatalosan pedig éppen a Koronázóvárosban vesz újra lendületet! A járványhelyzet miatti leállást követően a Kiskút Tenisz Klub lesz az első Magyar Tenisz Szövetség égisze alatt rendezett torna házgazdája. A szombaton kezdődő versenyre eddig százhuszonnyolc (128!) nevezés futott be, Galambos Gábor versenyigazgató szerint ekkora, és ilyen erősségű mezőny az elmúlt években nem jött össze sehol az országban! „Ekkora mezőny a magyar bajnokságokon nem szokott összejönni, amekkora most összejött. Férfi, női első osztályú torna lesz száz-százezer forint összdíjazással, valamint érkeznek hozzánk a másodosztály képviselői is. Százhuszonnyolc jelentkezőnk van eddig, ilyen nem nagyon volt még Magyarországon. A férfiaknál Fucsovics Mártonon és Balázs Attilán, vagyis a két TOP100-as teniszezőnkön kívül mindenki itt lesz, így az a Marozsán Fábián is, aki a legutóbb legyőzte Fucsovicsot!” - mondta el Galambos Gábor.

Helyi híreksportSzékesfehérvártenisz