2024.03.29, Péntek
Faültetéssel is jár az új parkoló kialakítása a Horvát István lakótelepen
Fotók: szekesfehervar.hu

Faültetéssel is jár az új parkoló kialakítása a Horvát István lakótelepen

szekesfehervar.hu

2019.07.14. 08:01

A környék lakóinak javaslatára összesen 17 új parkolóhelyet alakítottak ki a Horvát István lakótelepen a református óvoda melletti területen, ami a meglévő 8-9 állásos térköves parkolóhoz csatlakozik. Az új parkoló építésével együtt ősszel hét fát is ültetnek a környéken és sok bokrot telepítenek a parkoló köré.

Hirdetés

Egy régóta várt beruházás készült el és kimondottan lakók kérése és javaslata alapján 17 új parkolót alakítottak ki az óvoda előtt a Horvát István lakótelepen - mondta Molnár Tamás a környék önkormányzati képviselője a szekesfehervar.hu-nak.

A 17 parkoló kialakítása a Horvát István lakótelepen önkormányzati forrásból valósult meg mintegy 15 millió forint értékben, amely magában foglalja a fásítást is - mondta az önkormányzati képviselő.

A kivitelezőnek szerződés szerint ugyan szeptember 30-ig volt határideje befejezni a 17 új parkoló építését a Horvát István lakótelepen, azonban a munkálatok jóval előbb befejeződtek. A parkoló térköves burkolatú, körben kiemelt szegélyeket építettek és az óvoda mellett az akadálymentes járdakapcsolat is kiépült a meglévő járdához csatlakozva. A korábbi parkoló 8-9 autót tudott befogadni, amihez mintegy 320 négyzetméteren további 17 helyet lehet lehetett kialakítani.

Helyi hírekSzékesfehérvárparkolókönkormányzat