2024.04.25, Csütörtök

Egy újabb bravúr nagyon sokat érne a Vidinek

mti

2018.08.21. 14:23

A bolgár és a svéd csapat ellen sem a magyar bajnok volt az esélyes, most mégis BL-főtábláért játszik.

Hirdetés

A Vidi FC szerdán este 21 órától játssza a Bajnokok Ligája-selejtező utolsó fordulójának első felvonását. Az AEK Athén elleni párharc győztese bejut a BL csoportkörébe, a vesztes az Európa Liga főtábláján folytatja. Magyar együttes utoljára 2009-ben jutott be a BL-be, akkor a Debrecennek sikerült a bravúr. Ilyen közel azóta egyik klubcsapatunk sem járt ehhez a szinthez, mint most a Vidi. 


Mindkét csapat kiváló sorozatból érkezik a párharcba

A székesfehérváriaknak az átépülő stadionjuk miatt a hazai selejtezőjüket Budapesten, a Groupama Arénában kell lejátszaniuk. Az idegen környezet mellett az sem a Vidi FC mellett szól, hogy ellenfele, a görög bajnok AEK Athén legutóbbi 12 nemzetközi kupatalálkozóján nem talált legyőzőre: tavaly nyár óta három győzelem mellett kilenc döntetlen a mérlege.

A szerb Marko Nikolic edzette magyar csapat reményeit ugyanakkor növelheti, hogy az előző két körben nála magasabban rangsorolt együttest (a bolgár Ludogorecet, illetve a svéd Malmőt) búcsúztatott. Ráadásul a szezonban idáig nem talált legyőzőre: a BL-ben négy döntetlen mellett kétszer nyert, míg a magyar bajnokságban két győzelem és két döntetlen a mérlege.   


Gyors csapásokkal operálnak a görögök

A szerdai találkozón - akárcsak az előző fordulókban - kulcskérdés lesz, le tudja-e hozni kapott gól nélkül az összecsapást a székesfehérvári együttes, amely idénybeli tíz találkozóján mindössze négy gólt kapott, s elsősorban ennek köszönheti, hogy az Európa-liga főtábláján már biztosan szerepelhet. 

Az AEK Athén az előző idény végén 24 év után nyerte meg ismét hazája pontvadászatát, a BL-selejtező mezőnyéhez pedig az előző fordulóban csatlakozott, amikor a skót Celticet ejtette ki. A görögök rendkívül masszív védekezést és gyors, pontos ellentámadásokat mutattak be a párharc idegenbeli, első meccsén, amelyen 1-1-es döntetlent értek el, majd hazai pályán 2-1-re győztek.

Helyi hírekSzékesfehérvárfociMOL Vidi FCBajnok Ligája