2024.03.28, Csütörtök

Idén is várják a böndörödni vágyókat Maroshegyen

fejer.hu

2017.09.22. 11:40

A jubileumi tizedik Maroshegyi Böndörödőre készülnek szombaton Székesfehérvár városrészében: a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár előtti téren a szüreti mulatságok hagyományos programjaival, színpadi bemutatókkal és vásárral várják a látogatókat délelőtt 10 órától egészen este nyolc óráig.

Hirdetés

A színpadon délelőtt bemutatkoznak a hagyományőrzők: műsort ad a Szent Kristóf Ház, fent ropják majd a Táncsics néptáncosai, kedves szüretköszöntővel lépnek fel az óvodások, és népdalcsokrot ad elő a Sóstói Dalkör. Az amatőr művészeti együttesek mellett délután bemutatót tartanak a Csákberényi Csikósok és a Fehérvári Hagyományőrző Íjászegyesület is. A rendezvény sztárfellépői között ott lesz Feke Pál és Bereczki Zoltán, az estét a Paradicsom zenekar koncertje zárja majd.

Idén is lesznek madárijesztők, a 60 éves művház folyosógalériával kedveskedik a látogatóknak, megtekinthető lesz a Fejér Megyei Értéktár interaktív anyaga, és kiállításra kerülnek a töklámpásfaragó verseny remekei. A szőlész-borász eszközökkel rendelkező lakosok a lopótökméret-verseny kihívására is jelentkezhetnek. A Gaja Környezetvédő Egyesület is jelen lesz, és segít például az ásott és fúrt kutak vízminőségének mérésében. Szombaton ingyen lehet beiratkozni a könyvtárba és a régi könyvek szerelmesei vásárolhatnak is a készletből. A legkisebbek sem fognak unatkozni, a körhintás játszótér, a Játékkuckó és a szüreti, illetve a Hunragikum-játszópark vidám perceket ígér.

A Böndörödő részletes programját itt találja!

 

Forrás: fejer.hu

Helyi hírekSzékesfehérvárprogramokmaroshegyjubileum2017hagyomány szüreti mulatság