2024.03.29, Péntek

Rég várt fejlesztések valósulhatnak meg Dunaújvárosban

dunaujvaros.com

2017.08.04. 14:28

2017. augusztus 3-án Cserna Gábor polgármester rendkívüli közgyűlési ülést tartott, melyen több, Dunaújváros szempontjából mérföldkőnek számító döntés született.

Hirdetés

Cserna Gábor polgármester az alábbi sajtóközleményt juttatta el a dunaujvaros.com szerkesztőségéhez:

Beszéd helyett TETTEK – Mi teljesítjük, amit megígértünk!

A mai napon tartott rendkívüli közgyűlési ülésen több, Dunaújváros szempontjából mérföldkőnek számító döntés született.

A hosszas előkészületi munka lezárultával, a Modern Városok Program együttműködési megállapodásának és a Kormány határozatának megfelelően, az Élményfürdő megvásárlására szolgáló összeg (bruttó 990.600.000, forint) a napokban megérkezett önkormányzatunk számlájára. Ez azt jelenti, hogy a komplexum megvásárlásával és a Fabó Éva Sportuszoda fejlesztési terveinek birtokában a közeljövőben végre elkezdődhetnek a „Új városi fürdő- és vízisport centrum” projekt kivitelezési munkálatai.

A Zöld SZTK is új funkciót kap, megszűnnek a korábbi áldatlan állapotok, hiszen a Fejér Megyei Kormányhivatal részére átadtuk az általunk készítetett felújítási és átalakítási terveket, melynek birtokában elindíthatják a kivitelezési közbeszerzést, ezáltal a Dunaújvárosi Járási Hivatal irodáinak méltó otthona, egyúttal városunk kívül-belül megújult új ékköve lehet a szebb napokat is látott régi Zöld Rendelő.

További rég várt fejlesztés, városunk csatornahálózatának bővítése indulhat el, hiszen több települési önkormányzattal összefogva benyújtottuk a Dunaújvárosi Szennyvíz Agglomeráció Csatornázására és Csatorna Hálózat Fejlesztésére irányuló projektünket, Közgyűlésünk pedig a mai napon elfogadta a vállalkozási szerződést, így rövidesen elkezdődhetnek a munkálatok. Megdöbbentett, hogy a Jobbik Dunaújvárosi Szervezetének képviselője nem támogatta a csatornázást, politikai játékot űz egy évek óta húzódó fontos, több ezer ember életét érintő fejlesztésből, azonban ezzel, és a többi felszínes, gúnyos támadásával nekik kell majd elszámolni a városlakók felé.

 

Forrás: dunaujvaros.com

Helyi hírekDunaújvároscsatornahálózatfejlesztészöld SZTKvárosi fürdő