2024.04.26, Péntek

Száznál is több kisdiák nyaralását támogatta a dunaújvárosi önkormányzat

dunaujvaros.hu

2017.07.31. 09:38

Dunaújváros önkormányzatának támogatásával 105 dunaújvárosi kisdiák vakációzhatott nemrégiben a Mohácsi Lovasklub táborában.

Hirdetés

A három hetes programról Cserna Gábor polgármester és Deák Mária, a Dunaújvárosi Tankerület vezetője tartott sajtótájékoztatót, melyről bővebben itt olvashat.

Mint azt Cserna Gábor felidézte, három évvel ezelőtt kereste meg először az önkormányzatot a Mohácsi Lovasklub. Felajánlották a lehetőséget arra, hogy az újonnan felújított táborukban szívesen fogadják a dunaújvárosi gyermekeket. Az önkormányzat akkor három millió forint támogatást nyújtott a Dunaújvárosi Tankerületnek erre a célra, így két turnusban, összesen hetven általános iskolás, elsősorban hátrányos helyzetű gyermek táborozhatott Mohácson.

Tavaly már ötmillió forintot biztosított a város, idén pedig az 5,5 millió forintos támogatással három turnusban, 105 gyermek utazhatott a lovastáborba. Ám nemcsak a hátrányos helyzetű fiatalok, hanem az Info Dunaújváros magazin által meghirdetett Hónap diákja verseny kitüntető cím birtokosait is ezzel jutalmazták. Cserna Gábor hozzátette, a lovak, a lovaglás megtanulása mellett számos szabadidős program várta a fiatalokat, például strandolás, kézműveskedés, emellett napi ötszöri étkezést is biztosítottak számukra.

 

Forrás: dunaujvaros.hu

Helyi hírekDunaújvárostámogatásdiákönkormányzattábor