2024.03.29, Péntek

Ezernél is többen tekertek Dunaújvárostól Mezőfalváig

mezohir.info

2017.06.12. 11:33

Immár 33. alkalommal startolt el június 10-én a népszerű bringatúra, melyen több mint 1100-an tekertek Dunaújváros főterétől Mezőfalva Piac téri parkjáig.

Hirdetés

Június 10-én ragyogó napsütésben, kellemes hűsítő szellő támogatásával keltek útra a 2017-es bringatúra résztvevői. Dunaújváros Városháza előtti térről 9 órától indulva ezernél is többen pattantak nyeregbe, hogy legyűrjék az enyhe emelkedőkkel, lejtőkkel tarkított Mezőfalváig tartó 40 kilométeres útvonalat. Igaz ugyan, csak 14 kilométert ír a térkép táblától – tábláig, de a városközpont és a faluközpont is gyarapítja a túrázók métereit.

Féltávnál a mezőfalvi forduló pihenőjében a hangosbeszélőből érdekes adatokat tudhattunk meg a 33. bringatúra történetéről, valamint aktuálisan az idei esemény különlegességeit is megismerhettük. Csak néhány adat kuriózumként: 1100-an váltottak karszalagot az idei kerékpár túrára az indulásnál, és a legidősebb kerekező 1945-ben született. Legmesszebbről, 90 kilométerről érkezett túrázó. A legfiatalabb résztvevő, aki ugyan még maga nem tud biciklizni, de édesanyjával már útra kelt a 9 hónapos Szili Olivia Amila! A számok után folytassuk az események sorát. Régebben még műsorszámokat is láthattunk a mezőfalvi pihenő ideje alatt. Sajnos ez már a múlté! Talán majd legközelebb. A bringázók a rövid pihenőt beszélgetéssel, kerékpár javítással, hűsöléssel és a víztartalékok pótlásával töltötték. A 11 órás rajtnál pedig fegyelmezetten sorakoztak fel a visszaútra. Jövőre várhatóan hasonlóan népszerű lesz a bringatúra, és remélhetőleg 2018-ban is sokan drótszamárra pattannak a 40 kilométeres táv legyűréséhez.

 

Forrás: mezohir.info/Horváth László

Helyi hírekDunaújvároskerékpárMezőfalvabringatúraszabadidősport