2024.04.19, Péntek

Búcsúztatták a néhai szárazföldi parancsnokot

honvedelem.hu

2017.05.02. 17:06

2017. április 7-én életének hatvanhetedik évében elhunyt Győrössy Ferenc nyugállományú altábornagy. Az MH Szárazföldi Parancsnokság egykori parancsnokát április 28-án helyezték örök nyugalomra Székesfehérváron.

Hirdetés

Katonai tiszteletadás mellett kísérték el utolsó útjára pénteken, a székesfehérvári Béla úti köztemetőben Győrössy Ferenc nyugállományú altábornagyot. Felesége, két gyermeke és négy unokája búcsúztatta, egykori bajtársaival, barátaival együtt.

Korábbi helyettese, egykori bajtársa és barátja, dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök búcsúztatójában úgy fogalmazott: „A halál híre mindig fájdalmas, hiszen azt az embert veszi el tőlünk, aki fontos számunkra, és akihez kötődünk, szeretünk. Nehéz tudomásul vennünk, hogy akit szerettünk, tiszteltünk és becsültünk, nincs többé már közöttünk. Tisztelt Altábornagy Úr, egykori elöljáróm, kedves barátom, Feri! Búcsúznunk kell. Csendben, tisztelettel, néma főhajtással. A csenddel itt marad velünk a tegnap öröme, a ma fájdalma és holnap reménysége. Az a remény, hogy emberi értékeid és a közösen átélt szép élmények öröme soha nem halványul el szívünkben. Hálás vagyok a sorsnak, hogy megismerhettelek. Isten áldjon kedves barátom, nyugodj békében! Emléked kegyelettel őrizzük” – zárta gyászbeszédét Benkő vezérezredes.

 

Győrössy Ferenc életútjáról bővebben, az alábbi hivatkozásban: http://www.honvedelem.hu/cikk/63087

 

Forrás: honvedelem.hu/Snoj Péter

Helyi hírekSzékesfehérvárhonvédelemvégső búcsúGyőrössy Ferenc