2024.04.26, Péntek

Megnyílt A mi világunk fotókiállítás

pantaleon.hu

2017.04.26. 15:26

A mi világunk címmel fotókiállítás nyílt április 24-én a Dunaújvárosi Egyetem aulájában.

Hirdetés

A Mezőföld Természetfotó Egyesület minden évben megrendezi a tagjai alkotásaiból összeállított fotókiállítását.

A kiállítást dr. Perényi János természetfotós, a Nimród fotóklub elnöke nyitotta meg. Kis Veronika verssel, a Quintia együttes zenével tette ünnepélyessé a fotókiállítás megnyitóját. 

A Szent Pantaleon Kórház munkatársának, dr. Somorácz György infektológus főorvos munkái is évek óta méltán kapnak helyet a kiállított fotók között. Főorvos úr orvosi hívatása mellett 1975 óta kikapcsolódásként havonta átlagosan két-három napot a fotózásnak szentel. A Mezőföld Természetfotó Egyesület tagjaival, barátokként távolabbi túrákat is szerveznek, főorvos úr kedvenc fotós helyszínei mégis Dunaújváros környéke, a Duna part, a kikötő, a szabad strand, illetve az Akasztói tavak környéke.

Az egyesület havi gyűléseket szervez, ahol a tagok bemutatják egymásnak alkotásaikat, tapasztalataikra támaszkodva kritizálják, bírálják, szakmai tanácsokkal látják el egymást, majd az egymás között kiválogatott zsűrizett képekből minden évben kiállítást szerveznek.

A kiállítás április 24 – május 15-ig hétköznap 8-20 óráig tekinthető meg a Dunaújvárosi Egyetem főépületének második emeleti aulájában.

 

Forrás: pantaleon.hu

Helyi hírekDunaújvárosfotókiállításDunaújvárosi EgyetemSzent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet