2024.04.19, Péntek

Romosodó épületből épít fürdőcentrumot Dunaújváros

dunaujvaros.com

2017.03.17. 11:04

A főútjait, a vízkivételi rendszerét és a sportuszodáját is megújítja a Fejér megyei város. Az útfejlesztésben a négy legforgalmasabb utcát teszik rendbe, a vízgazdálkodási projekt a víznyomási problémákat kezeli.

Hirdetés

Dunaújváros biztonságos víznyomása érdekében megújítják a város vízkivételi rendszerét – derült ki a dunaujvaros.com híréből. Az átfogó fejlesztés a Modern Városok Program keretében valósul meg, a részleteiet a város csütörtöki közgyűlésén tárgyalták. Kiderült, a beruházás tartalmazza többek között egy napi 5-6000 köbméter kapacitású vízkivételi csápos kút megépítését a Szalki-szigeten, illetve több meglévő csáposkút felújítását. Az új csáposkút tervezésére már az árajánlatokat is bekérte a helyi vagyonkezelő DVG Zrt., ezek alapján a Mélyépterv Komplex Zrt. lett a projekt tervezője.

Cserna Gábor polgármester a közgyűlésen elmondta, a közelmúltban problémák adódtak a víznyomással, amit az időjárási körülmények, a Duna alacsony vízállása és a csáposkutak okoztak, ezekre a problémákra ad megoldást a beruházás.


A járdafelújítás is folytatódik

Az önkormányzat döntött a város legforgalmasabb főútjainak felújításáról is, erre idén 400 millió forintot biztosítanak Dunaújváros költségvetésből. A forrásból a Venyimi út, a Dózsa György út, az Aranyvölgyi út és a Vasmű út legrosszabb állapotban lévő, és a legnagyobb forgalmat igénybe vevő szakaszait újítják fel.

A járdafelújítási program folytatásáról is döntöttek, ennek során a rossz állapotban lévő szakaszokat elbontják, és térköves burkolattal szépítik meg. Emellett folyamatos az útkarbantartás, idén eddig ötszáz kátyút, úthibát javítottak ki.


Étteremfejlesztés és új műfüves pálya az ovisoknak

Egy további fejlesztésaz egykori Aquantis Wellness- és Gyógyászati Központ hasznosítása. Az egyre romosabb épület felújítás szintén a Modern Városok Programban valósul meg, a közgyűlésen kiderült, hogy elkészült a fürdő fejlesztési és üzemeltetési koncepciója. A terv az, hogy a Fabó Éva Sportuszoda felújításával és a használaton kívüli élményfürdő korszerűsítésével együttesen alakítanak ki egy városi fürdő- és vízisport centrumot.

Az uszoda mellett fekvő Juharos étterem egyik szárnyában a közelmúltban korszerű gépekkel felszerelt konyhát alakítottak ki, ahonnan ételkiszállítást tudnak teljesíteni. A tervek között szerepel, hogy a másik részben egy vendégteret alakítanak ki, ahol már helybeni fogyasztásra is lehetőség lenne, illetve rendezvényeknek is helyet biztosíthat. A város megbízta a DVG Zrt-t az üzemeltetéssel és a felújítás előkészítésével.

Mindezek mellett döntés született arról, hogy a város újabb műfüves pálya létesítésére pályázik az óvodái számára. Eddig összesen öt dunaújvárosi óvodában építettek multifunkcionális sportpályát a gyerekeknek az Ovi-Foci programban benyújtott sikeres pályázatoknak köszönhetően.

fürdőfejlesztésHelyi hírekDunaújvárosútfelújításvízgazdálkodás