2024.04.25, Csütörtök

Az óvoda fejlődéséért adakoztak Mezőfalván

mezohir.info

2017.03.13. 11:26

Közel húsz éve hagyomány a Tavaszváró Óvodabál megrendezése Mezőfalván, melyen idén több mint kétszázan foglaltak asztalt a község ifjúságának támogatásáért.

Hirdetés

Tavaszváró Óvodabálnak is nevezhetjük az idei jótékonysági megmozdulást – fogalmazott az est szünetében Kovácsné Huber Zita a Mezőfalvai Tündérkert Óvoda vezetője.

Nagy sikere van minden évben a mezőfalvi óvodabálnak. Évről, évre egyre többen érzik úgy, jelenlétükkel, részvételükkel fontos és nemes ügyért táncolnak. A rendezvény köszöntőjében - Kovácsné Huber Zita óvodavezető kiemelte, lassan már „emberöltőn” keresztül tart a hagyomány, melyet a legkisebbekért hoztak létre. A bálon kérdeztük a vezetőt, milyen céllal tartják rendezvényük.

- Több mint húsz éve hagyomány Mezőfalván a legkisebbek segítése – ismertette rövid, de tartalmas mondatban a mezőfalvi óvodabál történetét Kovácsné Huber Zita. A legfontosabb azonban ezen az eseményen is az intézményben nevelkedők szereplése, hiszen szülő, nevelő, gyerek kapcsolatának erőssége mindig meghatározza a jövő nemzedékének minőségét. A bál célja nem más, mint a jótékony adakozásnak köszönhetően szélesíteni a nevelő munka lehetőségeit – folytatta az óvoda vezetője bál ismertetését. Eszközök beszerzéséhez, gyerekműsorok szervezéséhez kapunk támogatást a résztvevők nagylelkűségéből. Jelenleg 124 gyerek jár az óvodába. Munkánkban a fő hangsúlyt arra helyezzük, hogy a gondjainkra bízott apróságokat a teljes tudásunk szerint a legjobb módszerekkel felkészítsük a mai világ követelményeire. Számtalan belső és külső programmal kapcsolódik intézményünk a község életéhez. Nevelési programunkban kiemelt szerepet kap a népi és a helyi hagyományok ápolása, a környezettudatos szemléletre való nevelés és még sorolhatnánk a program sarkalatos pontjait. Jelenleg 124 gyermek jár az óvodánkba, akikről szeretettel, nagy odaadással gondoskodunk – mondta a bál zenei szünetében Kovácsné Huber Zita óvodavezető.

Mezőfalván ismét nagy siker koronázta az óvodások rendezvényét. Az óvodások fellépését, ahogy tavaly is az Apa-lánya tánc fergeteges előadása koronázta meg.

Helyi hírekMezőfalva2017hagyomány Tavaszváró Óvodabáljótékonysági megmozdulás