2024.04.25, Csütörtök

Tavasszal elstartolhat a Teleki belső homlokzatának teljes felújítása

szekesfehervar.hu

2017.01.21. 12:49

Pénteken megtartotta idei első ülését Székesfehérvár városának képviselő-testülete. Az ülésen határozat született a Teleki Blanka Gimnázium belső homlokzatának és nyílászáróinak cseréjéről. A több mint százmilliós munkát egy fehérvári cég nyerte el és legkésőbb tavasz elején kezdődnek a munkálatok.

Hirdetés

Az Egyesített Szociális Intézmény igazgatójának Mészáros Józsefné jelenlegi igazgatót választották egyhangúlag a képviselők. A testület mellett a Humán Közszolgálati Szakbizottság tagjai is egyhangú támogatásukról biztosították az intézmény jelenlegi vezetőjét. Megbízatása 2022-ig szól.

Február 15-én lejár a Városi Levéltár és Kutatóintézet igazgatójának megbízatása, melyre pályázatot írt ki korábban az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Az igazgatói posztra a jelenlegi igazgató dr. Csurgai Horváth József adta be pályázatát, melyet egyhangúlag támogatott a közgyűlés is. Csurgai Horváth József a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán népművelő és földrajz szakos tanári oklevelet szerzett 1986-ban, majd 1990-ben levéltárosi diplomát szerzett az ELTE-n és 2008-ban doktorált történelemtudományból.

A testület kiírta a pályázatot a Vörösmarty Színház igazgatói posztjára, ugyanis az igazgató kinevezése 2017. július végén lejár. A döntést egy szakmai bizottság hozza majd meg, melyben a várost Földi Zoltán és Brájer Éva képviseli majd, de több képviselő is jelezte, hogy szeretne részt venni a bizottság munkájában. A város polgármestere kezdeményezi, hogy tanácskozási joggal a testület tagjai is részt vegyenek.

Több döntés is foglalkozott a Teleki Blanka Gimnázium belső homlokzatának felújításával és bővítésével. Lezárta a testület az udvar felőli homlokzat felújításával kapcsolatos közbeszerzési eljárást és hamarosan megkezdődhet a felújítás és nyílászárócsere a belső homlokzaton. A város polgármestere kiemelte, hogy több mint százmillió forintos munkáról van szó, melyet teljes egészében a város finanszíroz és egy fehérvári cég nyerte el a munkát. „Remélem, hogy februárban alá tudjuk írni a vállalkozói szerződést és mihamarabb elkezdődhet majd ez a munka. Remélem továbbá, hogy meg tudjuk vásárolni a Teleki mögött lévő ingatlant és ez lehetővé tenné azt, hogy az iskola bővítésében tudnánk gondolkozni. Az ehhez szükséges pénzügyi döntéseket is meghozta a közgyűlés.” - emelte ki Cser-Palkovics András polgármester.

Helyi hírekSzékesfehérvárKözgyűlésfelújítás2017Teleki Blanka Gimnázium